Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Serie A

Nekadašnji finalist Kupa prvaka i osvajač Scudetta ispao u Serie B, VAR poništio pogodak Marku Pjaci

Autor: Hina

08.05.2023. 21:12
Nekadašnji finalist Kupa prvaka i osvajač Scudetta ispao u Serie B, VAR poništio pogodak Marku Pjaci

Foto: Foto Facebook Sampdoria

Sampdoria se do kraja sezone više ne može spasiti ni matematički



UDINE Ugledni talijanski nogometni klub Sampdoria iduće sezone igrat će u Serie B, nakon poraza kod Udinesea 0-2 u 34. kolu Serie A Sampdoria se do kraja sezone više ne može spasiti ni matematički.


U preostala četiri kola Sampdoria može osvojiti maksimalnih 12 bodova, no trenutačno joj Verona na 17. mjestu, posljednjem koje ne vodi prema Serie B, bježi za 13 bodova.


Sampdoria je jednom bila talijanski prvak, u sezoni 1990./91. nakon čega je igrala finale Kupa prvaka, posljednje prije nego li je to natjecanje postalo Liga prvaka. U tom finalu je poražena s 0-1 od Barcelone, a pogodak odluke dao je Ronald Koeman.




Udinese je suparnika slomio golovima u prvom poluvremenu. Prvo je Pereyra u devetoj minuti okončao pogotkom brz i točan kontranapad domaćina, dok je Masina u 34. glavom poentirao za 2-0.


U posljednjih sedam utakmica Sampdoria je u Serie A upisala tek dva remija i pet poraza.


Empoli je pred svojim navijačima svladao Salernitanu 2-1 golovima Cambiaghija u 37. i Caputa u 63. minuti. Za goste je strijelac bio Poljak Piatek u 85. minuti, a hrvatski nogometaš Marko Pjaca za domaćina je zaigrao od 78. minute. U samom finišu susreta Pjaca je postigao pogodak, ali je VAR poništio njegov gol.