Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NŠK Vrčevo

Etablirali smo se kao nezgodan suparnik

Autor: Alen Plahinek

23.11.2023. 14:41
Etablirali smo se kao nezgodan suparnik

Foto: Luka Jeličić



Nogometašice Vrčeva završile su polusezonu u Drugoj HNLŽ u skupini A. Odigrale su šest utakmica u kojima su ostvarile osam bodova, odnosno imale su dvije pobjede, dva remija i dva poraza, dakle savršeno ujednačeno. Da bi savršenost bila još veća, govori i gol-razlika 11:11. Glavičanke godinu zaključuju na trećem mjestu, osam bodova iza vodeće Neretve, odnosno četiri manje od drugoplasirane Pregrade.


– Napravili smo veliki pomak naprijed, što iznimno veseli kako mene, tako i djevojke. Etablirali smo se kao ozbiljna ekipa i nikome nije lako igrati na našem terenu. U našoj skupini sve ekipe su izjednačene, osim možda Neretve, koja je bivši prvoligaš, i koja se potvrdila kao najjača ekipa. Međutim, jedini tko im je »otkinuo« bodove za sada bili smo mi, i to na njihovom terenu, što jako puno govori o našim curama i njihovom pristupu igri. Za neki veći rezultat nedostajalo nam je malo sreće i kondicije, no nema veze, jako smo svi zadovoljni u kojem smjeru idemo – rekao je Željko Števanja, trener ekipe iz Vrčeva.


Složna ekipa


U pripremi sezone pomogla je suradnja sa splitskim Hajdukom, koji je pustio nekoliko igračica u Vrčevo. Najviše su se istaknule vratarica Paula – Karmela Matković i napadačica Elizabeta Balić.




– Imati jako dobru golmanicu, koja praktički znači imati pola ekipe. Balić pokazuje kvalitetu i ratobornost u napadu, ali nisu samo one dvije, nego cijela ekipa stvarno igra odlično. Neću reći da nemamo ambicija, ali nemamo pritisak rezultata, ono da »nešto moramo«. Idemo od utakmice do utakmice, za sada funkcionira sve. Na kraju ne bi ni bilo rezultata da ne postoji sloge među curama, kako na terenu, tako i izvan terena – kazao je Števanja dodajući kako još uvijek se kroz njihovo mjesto čuju »žalopojke« zašto se djevojke bave nogometom.



– Što ćete, to je tako. Stav prema curama je puno drugačiji nego prema mladićima što se nogometa tiče, ali neka, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Cure jako puno govore na terenu, i to je najvažnije. Ženski nogomet je u ogromnom porastu, ima reprezentacija koje je baš gušt gledati. Prije 10-15 godina nisam ni mogao zamisliti da ću biti u ženskom nogometu, no evo me tu sam.


Zimski raspust


Igračice koje nisu iz zadarskog kraja, a ima dosta takvih, otišle su svojim kućama na zasluženi odmor, barem od nogometa.


– Imamo još jednu utakmicu s mlađim generacijama u Dubrovniku i onda i mi treneri i Uprava idemo malo odmoriti od ovog ritma. Kroz zimu planiramo »zasukati rukave« i raditi na pripremi i popravljanju terena, dizanju kata na svlačionici i ostalog što je potrebno. Nemamo logistiku koja bi radila za nas, tako da ćemo sami odraditi sve. Nastavak sezone je u ožujku sljedeće godine, prije ćemo odigrati dvije-tri pripremne utakmice kako bismo uhvatili kontinuitet igranja – zaključio je Števanja.