Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Infantinova reakcija

Čelnik FIFA-e osudio nasilje na Maracani: "Igrači, navijači, timovi i dužnosnici zaslužuju sigurno okruženje"

Autor: Hina

22.11.2023. 22:22
Čelnik FIFA-e osudio nasilje na Maracani:

Foto: Foto REUTERS

Susret velikih rivala kasnio je pola sata zbog sukoba navijača i policije na tribinamaZURICH Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino poručio je kako u nogometu nema mjesta za nasilje nakon navijačkih nereda na Maracani prije utakmice Brazila i Argentine u kvalifikacijama za SP 2026.


Susret velikih rivala kasnio je pola sata zbog sukoba navijača i policije na tribinama stadiona Maracana. Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu reprezentativci Argentine su se povukli u svlačionicu.


“Nema mjesta u nogometu za ovakvu vrstu nasilja, na terenu ili izvan njega,” rekao je Infantino na Instagramu.
“Igrači, navijači, timovi i dužnosnici zaslužuju sigurno okruženje,” dodao je čelnik FIFA-e.


Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova tijekom intoniranja himne, zbog čega je policija krenula pendrecima na gostujuće navijače. Argentinski igrači, uključujući Lionela Messija, krenuli su prema tribini kako bi pokušali smiriti situaciju moleći policiju da prestane s nasiljem. Vratar Emiliano Martinez čak je u jednom trenutku pokušao skočiti na tribinu kako bi zaustavio jednog policajca koji je udarao argentinske navijače.


Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu, reprezentativci Argentine povukli su se u svlačionicu.


“Otišli smo u svlačionicu jer je to bio način da se sve malo smiri. Otišli smo vidjeti kako su naše obitelji i ljudi koji su nam bliski. I onda smo se vratili,” kazao je Messi.


Argentina je pobijedila Brazil 1-0 zahvaljujući golu Nicolasa Otamendija i zasjela na prvo mjesto južnoameričkog kvalifikacijskog poretka sa 15 bodova iz šest utakmica.


Urugvaj je drugi sa 13 bodova, dok Kolumbija na trećem mjestu ima 12 bodova. Brazil je sa sedam bodova na šestom mjestu, posljednjem koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo 2026.