Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

BBK Pakoštane

Enduro vozači prepoznali potencijal i kvalitetu utrke u Vrani

Autor: Portal ZL

04.03.2024. 18:16
Enduro vozači prepoznali potencijal i kvalitetu utrke u Vrani

Foto: BKK Pakoštane/Marijan Domislović



Ovog vikenda održao se Enduro Stage Race „Mali Bak“ u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Brdsko biciklistički klub Pakoštane već treću godinu za redom u sklopu KRŠne lige organizira enduro utrku na području brda Bak u Vrani. Iz godine u godinu osim natjecatelja na utrci možemo vidjeti i sve veći broj gledatelja koji utrku prate s najzanimljivijih lokacija.


Održana utrka sastojala se od 3 stagea koji se sastoje od niza tehničkih elemenata zahtjevnih za vožnju i atraktivnih za publiku na stazi. Lokacija Mali Bak u Vrani zbog pristupačnosti i mogućnosti da se u kratko vrijeme isproba više različitih staza postaje sve više nezaobilazna stanica za ljubitelje adrenalinske vožnje.


Foto: Marijan Domislović


– Drago nam je da su enduro vozači prepoznali potencijal i kvalitetu utrke te se već treću godinu za redom vraćaju. Osim natjecatelja, svake godine vidimo i porast gledatelja što nas jako veseli, jer na taj način promoviramo biciklizam i natjecanja, rekli su iz BBK Pakoštane.




– Primijetili smo porast enduro i cross country vozača koji posjećuju staze koje smo pripremili za utrke koje se održavaju na ovom području. Drago nam je da su vozači prepoznali kvalitetu staza i nadamo se  većem broju vozača koji nas posjećuju. To nam je dodatni motiv i poticaj za rad ali i dokaz da su naše staze prepoznate u svijetu biciklizma, naravno i promocija cijele Općine Pakoštane, naglasili su organizatori.


Foto: Marijan Domislović


– Prva enduro stage race „Mali Bak“ Vrana održana je prije tri godine na inicijativu par članova BBK Pakoštane i to u sklopu KRŠne lige. Tada su članovi BBK Pakoštane u kratkom vremenu volonterski pripremili sve staze i omogućili da se organizira prva endura utrka na našem području. Taj entuzijazam se i nastavio kroz godine te smo ovog vikenda imali treću po redu enduro utrku kao domaćini 6.kola KRŠne lige, kaže Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane


Pobjednici po kategorijama:


E-BIKE
1.MJESTO- PETAR ZEMUNIK (Coast Riders)


2.MJESTO- JOŠKO PEJKOVIĆ (Coast Riders)


3.MJESTO- SLAVEN BLAŽEVIĆ (Coast Riders)


ŽENE
1.MJESTO- NIKA BEGIĆ (BK Macaklin)


U19
1.MJESTO- VLADIMIR SHAPOVALOV (BK Top Sport)
2.MJESTO- ŠIMUN JURAS
3.MJESTO- TONI BUBLE (Trogir)


SENIOR
1.MJESTO- MARKO JELUŠIĆ (BK Opušteno)
2.MJESTO- ROKO ĐUKIĆ (BK Krš)
3.MJESTO- LUKA SUŠNIĆ 


VETERANI
1.MJESTO- KREŠIMIR VUKOVIĆ (Coast Riders)
2.MJESTO- ANTE BABIN (BK Macaklin)
3.MJESTO- RATKO MIMICA (BK Krš)


Najbrži natjecatelj bio je Marko Jelušić iz BK Opušteno a najmlađi Enzo Perlić (BBK Orlov krug).


– Želimo se zahvaliti svim članovima BBK Pakoštane i njihovim obiteljima na bezbroj volonterskih sati koje su odradili prije, tijekom i nakon utrke. Isto tako TZ Pakoštane i Općini Pakoštane koji nas podupiru u svim utrkama i aktivnostima, ali i našim sponzorima Dragewood i Sponser. veliko hvala svim natjecateljima i gledateljima, kazali su iz BBK Pakoštane.