Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

INCIDENT

Osijek najavio hitan pregled Opus Arene nakon što je tijekom utakmice s Dinamom otpao komad betona

Autor: Hina

04.03.2024. 14:24
Osijek najavio hitan pregled Opus Arene nakon što je tijekom utakmice s Dinamom otpao komad betona

Foto: PIXSELLTijekom nedjeljne prvenstvene utakmice između nogometaša Osijeka i zagrebačkog Dinama, s dijela istočne tribine Opus Arene otpao je jedan komad betona. U incidentu nitko nije ozlijeđen, a iz NK Osijeka su najavili hitan pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti za isti.


NK Osijek se u službenom priopćenju ispričao “svima koji su mogli biti ugroženi u takvim okolnostima pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima”.


“Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020., kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.
Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine”, priopćili su iz osječkog nogometnog prvoligaša te najavili hitan pregled stadiona kako bi de moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji.


“Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona za ista”, stoji na kraju priopćenja.