Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ogroman uspjeh

Iz Jastrebarskog se vratila četiri državna prvaka iz Kickboxing kluba Velebit

Autor: Portal ZL

04.03.2024. 16:10
Iz Jastrebarskog se vratila četiri državna prvaka iz Kickboxing kluba Velebit


Protekle subote u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza u Jastrebarskom je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplini Point fighting za sve uzraste, na kojem je nastupilo 325 natjecatelja iz 35 klubova diljem Lijepe naše.


Na natjecanju je nastupilo i sedam članova Kickboxing kluba Velebit Benkovac koji su ostvarili zaista iznimne rezultate:


Lucija Tokić (-65kg), starija kadetkinja osvojila je 1. mjesto i postala državna prvakinje. Ovom uspjehu prethodile su sjajne eliminacijske borbe u kojima je Lucija bila taktički i tehnički uvjerljivo nadmoćnija od svojih protivnica.




Oskar Brzoja (-52kg), stariji kadet osvojio je 1. mjesto i također postao prvak Hrvatske. Oskar je nakon eliminacijskih borbi izborio svoje zlato i pokazao da je ove godine najbolji borac kategorije.


Viktor Brzoja (-84kg), junior, osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka Hrvatske. Pobjedom u finalu s razlikom od 10 bodova Viktor je pokazao znanje i tehniku koju je usvojio kroz treninge.


Martina Buterin (-65kg), seniorka, osvojivši 1. mjesto također je postala prvakinja Hrvatske. Tijekom finalne borbe Martina je pokazala iznimnu kvalitetu i okitila se novom titulom prvakinje za 2024. godinu, dok inače već dugi niz godina u kadetskoj, juniorskoj i sada u seniorskoj konkurenciji uvijek iznova potvrđuje da je po kvaliteti u samom vrhu kickboxinga ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu jer je proteklih godina osvajala medalje na Svjetskim i Europskim kickboxing prvenstvima.


Magdalena Tokić (-60kg), juniorka osvojila je 2. mjesto. Nakon odlične eliminacijske borbe koju je pobijedila s 10 razlike, finalna borba je bila iscrpljujuća i nije uspjela ostvariti pobjedu. 


Nika Pavičić (-65), juniorka, osvojila je 2. mjesto. Nakon eliminacijske borbe koju je također pobijedila s 10 razlike, u finalu kojeg su obilježile pogreške sudaca, nije uspjela izboriti zlato.


Mateja Došen (-42), starija kadetkinja, nije uspjela pobijediti u eliminacijskoj borbi koja je bila bodovno izjednačena, ali je u produžecima borbe izgubila s razlikom od jednog boda.


Treneri kluba Mario Brzoja i Boris Pavičić ne kriju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na ovom državnom prvenstvu. Ističu da na samom početku natjecateljske sezone 2024. godine, Kickboxing klub Velebit Benkovac već ima četiri državna prvaka i dva viceprvaka, kao kvalitetan temelj za participiranje benkovačkih mladih prvaka u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji, te ističu kako odmah nastavljaju sa treninzima i pripremama za nova natjecanja i prvenstva koja dolaze.


Martina Buterin


Viktor Brzoja


Lucija Tokić


Oskar Brzoja