Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Njemačka

Eintracht prvi polufinalist Njemačkog kupa, Jakić bolji od Juranovića

Autor: Hina

04.04.2023. 20:40
Eintracht prvi polufinalist Njemačkog kupa, Jakić bolji od Juranovića

Foto: Foto REUTERS

Domaćin je sjajno ušao u susret i vrlo brzo je poveo sa 2-0. Vodeći pogodak Eintracht je zabio u 11. minuti, a strijelac je bio Kolo Muani na asistenciju Maria Gotzea



Nogometaši Eintrachta prvi su polufinalisti njemačkog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu u Frankfurtu pobijedili Union Berlin s 2-0.


Eintracht je bio dominantan u prvom poluvremenu, a potom je u nastavku susreta mirno kontrolirao rezultat.


Domaćin je sjajno ušao u susret i vrlo brzo je poveo sa 2-0. Vodeći pogodak Eintracht je zabio u 11. minuti, a strijelac je bio Kolo Muani na asistenciju Maria Gotzea. Samo dvije minute kasnije Muani je zabio i drugi gol, ponovo na Gotzeovu asistenciju.




U 20. minuti mreža berlinskog sastava se zatresla i treći put. Pogodak je postigao Rafael Borre, no VAR je pokazao zaleđe.


Borre nije imao sreće niti u 28. minuti, sjano je pucao, ali je pogodio prečku. Eintracht u drugom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac prema suparničkim vratima, dok je Union tek u završnici susreta zaprijetio.


U 78. minuti Josip Juranović je pucao iz slobodnog udarca na rubu šesnaesterca, no lopta prošla malo iznad prečke. Šest minuta kasnije najbolju priliku za goste imao je Jamie Leweling, ali je Kevin Trapp sjajnom reakcijom sačuvao mrežu nedirnutom.


Kristijan Jakić je odigrao cijeli susret za Eintracht, baš kao i Juranović za Union Berlin.


Večeras se još sastaju Bayern Munchen i Freiburg, a preostala dva četvrtfinalna ogleda su u srijedu kada se sastaju Nurnberg – Stuttgart, te RB Leipzig – Borussia Dortmund.