Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lijevo i desno krilo

Dva velika pojačanja doveli Posedarci za proljeće

Autor: Šime Ćurko

19.01.2024. 10:12
Dva velika pojačanja doveli Posedarci za proljeće

Foto: Mate Komina



Uprava Hrvatskog viteza dogovorila je dva pojačanja za drugi dio sezone u Trećoj NL Jug. Matteo Pranić i Nino Jurjević Adžić novi su članovi momčadi koju će u drugi dio sezone povesti mladi trener Ivan Šimurina.


– Posljednjih pola sezone nisam igrao, nakon što se prošlo ljeto nisam uspio dogovoriti sa Zadrom. Nastupam za Idassu Nadin u malom nogometu i tako sam održavao fizičku spremu – kaže Pranić, koji je većinu karijere odradio na lijevom beku.


– U zadnje vrijeme u Zadru sam bio lijevo krilo i lijevi vezni, a, naravno, bude li potrebe, mogu i na beka. Svakako, uvijek sam bio na lijevoj strani.




Pranić je produžio listu igrača koji su prije dolaska u Posedarje igrali za NK i HNK Zadar.


– Privukla me blizina Zadra, potom atmosfera u momčadi, a najviše to što poznajem većinu igrača. Očekujem da ću se brzo uklopiti u momčad.


Posedarske ambicije na proljeće su ostanak na vrhu.


– Hrvatski vitez se potvrdio kao kvalitetan trećeligaš i očekujem nastavak pobjedničkog niza, koji je momčad imala u prvom dijelu sezone – podvukao je Pranić, koji je karijeru počeo u NK Zadru, a u karijeri je igrao i za Šibenik te biogradski Primorac.


U mlađim uzrastima NK Zadar počeo je i nogometni put Jurjevića Adžića, koji se zapravo vratio u Posedarje, čiji je član bio u razdoblju kad je ova momčad 2020. iz Prve županije ušla u Treću ligu.


– Kada je momčad ušla u Treću ligu imao sam problem s ozljedom pa nisam puno igrao. Kasnije sam otišao u Bibinje, bio sam na pripremama s Primorcem, mali nogomet me odveo u drugu talijansku ligu, a onda sam se vratio u Bibinje gdje sam bio zadnjih godinu i pol dana – kaže Jurjević Adžić koji se u Prvoj ŽNL istaknuo napadačkim sposobnostima. Prošle sezone je s 29 golova bio prvi strijelac lige, a na vrhu županijskih topnika je i nakon prošle jeseni kada je zabio 16 golova. Premda je zbog ozljede mišića odigrao sam devet utakmica, najučinkovitiji je igrač Prve ŽNL. U karijeri je igrao i za Hajduk iz Pridrage te Zemunik.


– Posedarje je prilika za vidjeti koliko mogu u višem rangu. Osjećam se dobro, a Posedarje se potvrdilo kao ambiciozna sredina u vjerujem da ćemo svi biti zadovoljni od drugog dijela sezona – zaključio je Jurjević Adžić.