Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zimski kup NS Split

Dominacija na stankovački način

Autor: Alen Plahinek

08.02.2024. 12:12
Dominacija na stankovački način

Foto: CROATIA STANKOVCI



Dvije generacije (do 13 i 16 godina) nogometašica Croatije iz Stankovaca sudjelovale su na Zimskom kupu Nogometnog saveza Split. Domaćin je bila Apfel Arena u Makarskoj. Da ženski nogomet u Hrvatskoj više nije slučajnost govori i podatak da je se na natjecanje prijavilo 28 ekipa. Croatia se predstavila s tri ekipe, jednom u U-13 kategoriji i dvije u U-16. selekcija do 16 godina otišla je do kraja i kući se vratile s najvećim peharom.


Od početka su Stankovčanke krenule silovito i s 13:0 »pomele« Hajduk. Nakon toga »srušile«su i Junak s 2:1, a onda i »povaljale« Val s 2:0. S tri pobjede prošetale su skupinom i u polufinalu je stigla Imotska krajina. Niti to nije bio problem za Stankovčanke koje su slavile s 3:0 i otišle u finale na megdan Splitu. U finalu također pobjeda nije stigla pod znak upitnika, iako su suparnice bile favoritkinje »na papiru«. Laganih i sigurnih 2:0 u finalu, ukupno jedan primljeni gol i pet pobjeda na turniru odveli su Stankovčanke do novog velikog trofeja.


Druga ekipa Croatije U-16 završila je nastup u skupini, gdje je izgubila od Splita i Omble te odigrala remi protiv Trogira. Ekipi U-13 nedostajalo je malo sreće za prolazak skupine. U tri susreta upisale su sve moguće – pobjedu protiv Sloge (2:0), remi protiv Junaka (0:0) i poraz od Omble (0:3).




– Bili smo najbrojniji od 28 ekipa koliko je sudjelovalo na turniru. Najmlađe cure nažalost su ispale u grupi, ali su pokazale odličan potencijal za dalje. Starije su bile podijeljene u dvije ekipe, prva ekipa bila je 2008. godište i mlađe, a druga 2010. godište. Ta mlađa ekipa je odigralo jako dobro, ali je nažalost kao i ekipa U-13 ispala u skupini. Starija ekipa, uvjetno rečeno prva, otišla je do kraja. Finale? Prava poslastica za ljubitelje nogometa. Splićanke su bile favoritkinje, no naše cure su odigrali izvanserijski i zasluženo pobijedile. Potvrdili smo da naša Škola nogometa radi sjajan posao i da se ne moramo bojati nikoga. Zahvaljujem i roditeljima naših igračica koji su ponovno bili velika podrška – rekao je Grgo Pelaić, voditelj Škole nogometa Croatije iz Stankovaca i trener u klubu.