Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadrani u Europi

Prtajin i Livaković heroji vikenda

Autor: Alen Plahinek

06.02.2024. 11:42
Prtajin i Livaković heroji vikenda

Foto: SV Wehen/Facebook



Niti protekli vikend u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nije mogao proći bez Zadrana. Ponovno se u prvo ime iz zadarskog kraja u Europi prometnuo sjajni 27-godišnji napadač Wehena iz Wiesbadena Ivan Prtajin. On već standardno odigrao 90 minuta u svojem Wehen, ali je ovog puta i zatresao mrežu u remiju protiv Karlsruhera. Završilo je 2:2, a Prtajin je bio precizan u 48. minuti za 1:1. Ostao je Wehen na 12. poziciji u 2. Bundesligi, no s obzirom na ostale rezultate samo dva boda bježi mu osmoplasirani Karlsruher.


Ponovo heroj


Opet, po tko zna koji puta otkako je ljetos stigao u Fenerbahče Dominik Livaković odradio je vrhunski posao i odličnim obranama pomogao donijeti nova tri boda turskom gigantu. Fenerbahče je gostovalo u Antaliji kod Antalyaspora i slavilo s 2:0, no moglo je biti puno drugačije.U 87. minuti pri rezultati 1:0, nakon kornera pucao je Kaluzinski u gužvu u kaznenom prostoru i nakon “flipera” Livaković je refleksno reagirao i “ukrotio” loptu. Vodeća momčad lige preko Batshuayija je do kraja susreta samo potvrdila nova tri boda. Pobjedu je ostavio i Galatasaray, tako da su dva kluba iz Istanbula i dalje izjednačena na vrhu. Martin Erlić ugradio je 81. minutu u novom porazu Sassuola. Od momčadi iz Emilije-Romagne ovog puta bila je Bologna 4:2. Ovaj poraz posebno bilo iz činjenice da je Sassuolo do 73. minute imao 2:1, no nakon toga uslijedio je potop. Sassuolo je i dalje 15. u ligi.





Luka Modrić odigrao je 15 minuta u jednom od najvećih derbija španjolskog nogometa, popularnom “Madrilenu”. Real je ugostio Atletico, a susret je završio 1:1. Brahim Diaz donio je “Kraljevima” vodstvo u 20. minuti. Za 1:1 u 93. minuti Marcos Llorente zabio je glavom. Real je ostao na prvom mjestu lige s dva boda prednosti na Gironom koja je također upisala remi, protiv Real Sociedada. Sljedeće kolo ujedno i donosi veliki derbi prve i druge momčadi lige, a domaćin je Santiago Bernabeu. Modrić u svojih 15 minuta na terenu je odigrao svoju klasičnu rolu u momčadi Carla Ancelottija.


Crveni karton


Karlo Butić posljednje odigrano kolo u Seriji B za FeralpiSalo neće pamtiti po najboljem. Naime, on je u 45. minuti, tik pred odlazak na predah, zbog omanjeg koškanja s protivničkim igračem zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Da bi situacija bila još gora, FeralpiSalu je to bio drugi crveni na susret – prvog je dobio Fiordilino u 23. minuti zbog nehotičnog karate udarca. U konačnici FeralpiSalo je na gostovanju kod Reggiane s devet igrača u drugom poluvremenu uspio odigrati 1:1 i uzeti bod koji je vrijedan za njih pet. Maknuli su se sa samog dna lige i sada im preostaje uloviti Bari koji ima šest bodova prednosti kako bi osigurali ostanak u Seriji B. Antonio Mršić sudjelovao je u jednom od rijetkih poraza svojeg Aalsta u četvrtoj belgijskog ligi. U ludoj utakmici punoj preokreta slavio je Torhout s 3:2 te pomaknuo Aalst s prve na treću poziciju. Ivan Santini odigrao je pet minuta u porazu Züricha 3:0 u gostima kod Yverdona.Težak je to poraz momčadi koja se donedavno borila za prvo mjesto, a sada bi mogli početi strahovati za ostanak u ligi za prvaka. Stipe Perica s klupe je odgledao remi svojeg Standard Liegea protiv RWDM-a, dok Renato Pantalon nije ni bio u zapisniku Rio Avea na utakmici protiv Porta koja je završila 0:0.