Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Abeceda ZDC druga s 2011. godištem

Mlade zadarske nogometašice nastupile na Zimskom turniru Apfel cup u Makarskoj

Autor: Šime Ćurko

06.02.2024. 17:24
Mlade zadarske nogometašice nastupile na Zimskom turniru Apfel cup u Makarskoj

Foto: NK ABECEDA ZDC



U Makarskoj je prošli vikend održan nogometni turnir pod nazivom Zimski Apfel kup za djevojčice rođene 2011., 2012. i 2013. godine. Na turniru su u kategoriji 2011. godišta i mlađih nastupile djevojčice Abecede ZDC, koje su se natjecale s dvije ekipe. Prva je nakon dvije pobjede i remija u skupini prošla u polufinale, u kojem je svladala Imotsku krajinu, a potom je u finalu s 1:0 izgubila od dubrovačke Omble. Druga ekipa nastup je završila u skupini.


– Odlično iskustvo za naš klub i djevojčice. Na lijep način prezentirali smo klub, a kada se tome pridoda osvojeno drugo mjesto, sve dobiva dimenziju više. Pohvale djevojčicama koje su ponašanjem opravdale povjerenje mene kao trenerice te svojih roditelja. Iako je Abeceda tek prije sedam mjeseci pokrenula školu nogometa za djevojčice, njihov broj raste iz dana u dan i trenutačno ih imamo 50-ak – rekla je trenerica Mateja Žilić.


Rezultati Abeceda ZDC, prva ekipa: Prugovo 2:0, Vrgorac 0:0, Hajduk II 3:0, Polufinale: Imotska krajina 3:2 (1:1). Finale: Ombla 0:1. Druga ekipa: Sloga 1:2, Apfel Arena 0:1, Imotska krajina 0:2.




Za Abecedu ZDC su nastupile: Antea Pešušić, Dorotea Pavić, Elena Pedišića, Lana Stanisavljević, Tereza Dijan, Leona Knežević, Laura Stanisavljević, Laura Vujević, Lara Grancarić, Dea Mustajbegović, Antonela Stošić, Laura Brajica, Irma Verunica, Vera Kresoja, Marta Žiger, Matija Ikić, Mia Jelinić, Lana Burčul. Trenerica: Mateja Žilić.