Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

3. NL JUG

Derbi za potencijalnu promjenu na vrhu

30.09.2023. 10:40
Derbi za potencijalnu promjenu na vrhu

Foto: Mate Komina



Na Stanovima danas od 16 sati u sedmom kolu Treće NL Jug Zadar dočekuju Primorac. Osim županijskog utakmica ima i statusa derbija kola, budući da su Zadrani na prvom (13 bodova), a Biograjci na petom mjestu (11 bodova). Bit će to i prvi susret Dragana Blatnjaka protiv svojeg starog kluba jer je tijekom ljetnog nogometnog mercata klupu Zadra zamijenio s onom momčadi iz Biograda. S druge strane, Marin Oršulić na klupi Zadra prvi put će se sučeliti protiv svog velikog prijatelja Blatnjaka.


– Spremni smo za utakmicu. Ovaj smo tjedan trenirali jako dobro i kod nas je uvijek isti cilj, i doma i u gostima idemo na tri boda, pa će tako biti i sada. Jedva čekamo utakmicu i pozivam naše navijače da nas dođu podržati i daju vjetar u leđa ovim momcima koji to zaslužuju – rekao je Oršulić u najavi utakmice za službene stranice kluba sa Stanova. S njim se složio i Richard Djeveljekaj, zadarski branič.


– Atmosfera u ekipi je dobra, treniramo kvalitetno i spremni smo za utakmicu. Primorac je kvalitetan suparnik, ali na Stanovima idemo na tri boda protiv svakoga, pa tako i protiv njih. Osim toga, pobjeda nam znači zadržavanje prvog mjesta – poručio je Djeveljekaj.




Ništa manje optimistični nisu ni u redovima Primorca, koji je nakon posrtaja u prvom kolu protiv Neretvanca nanizao pet utakmica bez poraza. Na golu Biograjaca je vratar Mate Stojanov, koji je u jesen 2022. bio član Zadra.


– Gledateljima ćemo pružiti dobru i zanimljivu utakmicu. Spremni smo, jedva čekamo početak. Zadar je Zadar, nema se što tu puno dodati, jako ih poštujemo, igraju jako dobar nogomet, no i nas se nešto pita. Kao i uvijek idemo na pobjedu i smatram da se naši domaćini imaju čega bojati. Svi se mi jako dobro poznajemo, igrači Primorca i Zadra, tako da nema nikakvih tajni i prednosti, odnosno iznenađenja – rekao je Stojanov.


PIŠE: ALEN PLAHINEK