Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ZADAR PLUS

Kraljević: Kvalitetu imamo, ali trebamo biti strpljivi

30.09.2023. 10:27
Kraljević: Kvalitetu imamo, ali trebamo biti strpljivi

Foto: ŽKK ZADAR PLUS



Košarkašice Zadar Plusa sutra će na gostovanju u Dubrovniku imati svoj debi u elitnom razredu hrvatske ženske košarke. Igračice Šime Kraljevića prošle sezone su dominantno protutnjale kroz Prvu žensku ligu, upisavši pritom tek dva poraza, te su već u drugoj godini postojanja kluba suvereno izborile ulazak u »Premijerku«. Plasman u viši rang donio je novo miješanje karata, a »Plusice« ove sezone dolaze u društvo »velikih cura« u kojem više neće biti laganih utakmica, ali ni prava na pogrešan korak.


– Kao i uvijek u ovakvim situacijama, trebat će strpljenja. Mi smo još uvijek mladi klub koji je prošle sezone ispunio svoj cilj i napravio veliki uspjeh izborivši promociju u Premijer žensku ligu, čime smo napravili veliki korak naprijed, ali jednako tako trebat će vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i da se stabiliziramo u elitnom razredu hrvatske ženske košarke. Imamo kvalitetu i ne sumnjam da ćemo u tome na koncu i uspjeti, ali valja biti strpljiv, pogotovo na početku sezone te će trebati nekoliko tjedana da se u potpunosti posložimo na parketu te pokažemo što znamo i umijemo – kazao je trener Šime Kraljević.


Promjene u ekipi


Zadranke su u pripremnom razdoblju odigrale četiri prijateljske utakmice u kojima su ostvarile polovičan učinak, pri čemu se posebno ističe pobjeda protiv člana regionalne WABA lige Trebinja, ostvarena u Mostaru.




– Imali smo određenih poteškoća s pripremnim razdobljem jer su dvije Amerikanke kasnile desetak dana zbog problema s vizom te smo u određenom vremenskom zaostatku što se tiče predviđenog plana. Pripremne utakmice su mi kao treneru prije svega poslužile za razbijanje fizičkog opterećenja kroz koje smo prolazili. Glavni postulat koji pokušavam ugraditi u ekipu je čvrsta individualna obrana iz koje sve proizlazi i koja nam otvara brzu tranziciju i lake poene i to je, hajdemo to tako kazati, moj »trenerski potpis« – istaknuo je šibenski stručnjak na klupi zadarskog sastava.


U odnosu na prošlu sezonu, dres Zadar Plusa više neće nositi kapetanica Sanja Kovačević koja je zbog osobnih razloga prestala s aktivnim igranjem košarke, a Kraljević u prvom dijelu sezone neće moći računati ni na usluge Lucije Štrmelj i Antonele Bodrožić koje bi se ekipi trebale priključiti tek za koji tjedan, čime je struktura svlačionice u potpunosti izmijenjena. Umjesto nadogradnje na postojeći kostur, novopridošle igračice će na koncu biti nositeljice igre, što će, u kombinaciji s poteškoćama u pripremnom periodu, nedvojbeno predstavljati uteg Zadrankama, barem u početnim tjednima.


Prilika za uigravanje


»Plusice« sezonu otvaraju sutrašnjim gostovanjem kod Raguse. Na prvu, ždrijeb nije mazio Zadranke jer u prva dva kola gostuju, među ostalim i kod braniteljica naslova prvaka u nedjelju, a onda i u Zagrebu kod Trešnjevke, no s druge strane time su dobivena dodatna dva-tri tjedna za uigravanje pred početak okršaja s ekipama iz njihovog ranga.


– Osobno smatram da je to super, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo kada kasnimo s provedbom pripremnog ciklusa. I da smo u kompletnom sastavu, teško bismo iznenadili favorizirane suparnice, a ovako smo dobili »bonus razdoblje« koje će nam omogućiti da uigramo dodatne stvari pred izazove koji nas očekuju. Iz tjedna u tjedan ćemo moći vidjeti što još moramo popraviti te nije svako zlo za zlo. Nama je ždrijeb ispao jako dobar, jer je bolji i ovakav raspored nego da odmah na početku igramo s »al pari« ekipama, u trenutku kada mi još nismo na svome maksimumu – zaključio je Kraljević.


Utakmica s Ragusom se igra u nedjelju u dvorani Gospino polje, s početkom u 17 sati.


PIŠE: PAULO SARIĆ