Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Ždrijeb u Dohi

Branko Ivanković, Igor Štimac i Petar Šegrt saznali suparnike na Azijskom nogometnom prvenstvu

Autor: Hina

11.05.2023. 20:14
Branko Ivanković, Igor Štimac i Petar Šegrt saznali suparnike na Azijskom nogometnom prvenstvu

Foto: Igor Štimac

Bit će i to zanimljiv okršaj izbornika, Štimac vodi Indiju od 2019. godine, na klupi Uzbekistana je Slovenac Srečko Katanec, dok Siriju vodi Argentinac Hector CuperDOHA  U Katara Operi u Dohi obavljen je ždrijeb Azijskog nogometnog prvenstva koje će se od 12. siječnja do 10. veljače 2024. održati u Katru.


Turnir je prvotno trebao biti održan u Kini od 16. lipnja do 16. srpnja ove godine, međutim zbog nastavka provođenja strogih mjera protiv širenja virusa COVID-19 u Kini, prebačen je u Katar.


Na Azijskom kupu, kako službeno nosi naziv ovo prvenstvo, nastupit će 24 reprezentacije koje su podijeljene u šest skupina. Dalje idu po dvije najbolje ekipe iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.
Na Azijskom kupu sudjelovat će i tri hrvatska stručnjaka – Igor Štimac vodi Indiju, Branko Ivanković Oman, a Petar Šegrt Tađikistan.


Indija će igrati u skupini B protiv Australije, Uzbekistana i Sirije. Bit će i to zanimljiv okršaj izbornika, Štimac vodi Indiju od 2019. godine, na klupi Uzbekistana je Slovenac Srečko Katanec, dok Siriju vodi Argentinac Hector Cuper.


Oman na čijoj klupi od 2020. sjedi Branko Ivanković, igrat će u skupini F protiv Saudijske Arabije, Tajlanda i Kirgistana.


Šegrt, koji je rođeni Đurđevčanin, je u siječnju 2022. godine sjeo na klupu Tadžikistana te izborio prvi plasman ove zemlje na Azijsko prvenstvo.


Tađikistan će igrati u skupini A zajedno s domaćinom i braniteljom naslova Katrom te Kinom i Libanonom. Tijekom karijere Šegrt je vodio Maldive, Afganistan, klubove u Indoneziji,…


Naslov azijskog prvaka branit Katar koji je 2019. u finalu pobijedio Japan sa 3-1.


Japan je rekorder sa četiri azijske titule, dok su Saudijska Arabija i Iran slavili po tri puta.


SKUPINE
Skupina A: Katar, Kina, Tađikistan, Libanon
Skupina B: Australija, Uzbekistan, Sirija, Indija
Skupina C: Iran, UAE, Hong Kong, Palestina
Skupina D: Japan, Indonezija, Irak, Vijetnam
Skupina E: Južna Koreja, Malezija, Jordan, Bahrain
Skupina F: Saudijska Arabija, Tajland, Kirgistan, Oman