Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

MLADI STRUČNJAK

Boris Kovačević: I igrači i treneri su fokusirani samo na radne zadatke

Autor: Andrija Dešpoja

23.09.2023. 13:37
Boris Kovačević: I igrači i treneri su fokusirani samo na radne zadatke

Foto: ZL



Pred odlazak u Podgoricu na Superkup ABA lige kompletiran je stručni stožer KK Zadar. Danijel Jusup dobio je trećeg asistenta na svojoj klupi, a riječ je o mladom 33-godišnjem Borisu Kovačeviću koji je angažiran prije svega kao ispomoć u skautingu protivničkih momčadi, ali je i dio stručnog tima u kojem su već prije svoje mjesto našli Toni Dijan i Ivan Barančić.


Doticaje s košarkom Kovačević ima još od malih nogu, specijalnost mu je kineziologija koju je i diplomirao na splitskom Sveučilištu, a ovo mu nije prvi puta da sudjeluje u radu kluba s Višnjika.


Diplomirani kineziolog


Doduše, prijašnje iskustvo u KK Zadar bilo je volonterske naravi.




– Košarku sam trenirao tamo negdje od sedme godine pa sve do završetka srednje škole. Nakon toga sam upisao Kineziološki fakultet u Splitu i neko kratko razdoblje sam se nastavio baviti rekreativnom košarkom. Poslije diplome sam se vratio u Zadar, jedno sam vrijeme radio u školi, pa u fitnessu, a dvije godine, od 2015. do 2017., sam i volontirao u KK Zadar radeći s kadetima i juniorima, dok sam jedan kratki period proveo i sa seniorskom momčadi. Nova radna okolina mi stoga i nije baš toliko nepoznata, no definitivno će mi trebati neko vrijeme da se aklimatiziram i naviknem na sve ono što ovaj posao donosi – kazao je mladi trener Zadra kojem će primarna zadaća biti skautiranje protivnika. Na tom mjestu je naslijedio Stipu Kuliša koji je prošle sezone odradio odličan posao analizirajući protivnike, da bi tijekom ovog ljeta otišao put Rusije.


– Angažiran sam da budem pripomoć u tom dijelu skautinga koji se jednim dijelom odrađuje putem Synergy Sports Technology sustava. Naravno, veliku ulogu što se tiče same pripreme igra Toni Dijan. Moja zadaća je zasad da budem pripomoć, a u planu je da u dogledno vrijeme preuzmem cijeli posao na sebe. Mislim da ću biti angažiran i za utakmice ABA i za utakmice Premijer lige. Postojala je potreba za još jednim čovjekom nakon što je Stipe Kuliš napustio klub, dobio sam ponudu, prihvatio sam je i sada valja zasukati rukave i raditi – istaknuo je Kovačević.


Foto: ZL


Ozbiljan pristup


U kratkom vremenu koliko je na novom radnom mjestu primjetna je velika fokusiranost na rad, ozbiljan pristup te je malo prostora za neku relaksaciju ili neformalno druženje.


– Atmosfera je definitivno sportska, ozbiljno se radi te nema prostora za nekakvu zafrkanciju i popratne sadržaje koji nisu u sportskom duhu. I igrači i stožer su baš fokusirani na sve radne zadatke s ciljem da se odradi još jedna odlična sezona. S takvim ozbiljnim i radnim pristupom možemo se svi nadati da će na koncu biti polučen željeni uspjeh – zaključio je 33-godišnji pomoćnik Danijela Jusupa.