Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KK ZADAR

Jazine i Diadora ostaju, Trninić preuzima kadete

Autor: Andrija Dešpoja

10.08.2023. 11:51
Jazine i Diadora ostaju, Trninić preuzima kadete

Foto: KK ZADAR



Iako je pod najvećim povećalom zadarske košarkaške javnosti seniorska momčad i sve ono što je okružuje u vrućim ljetnim mjesecima, na Višnjiku se paralelno trude riješiti još jedan gorući problem, onaj vezan za razvojne momčadi u kojima će pomladak Zadra, kao i prethodnih nekoliko godina, dobiti priliku kaliti se u seniorskoj košarci i nastupati u Prvoj muškoj ligi i Drugoj ligi Jug. Osoba za vezu kad je ova tematika u pitanju je sportski direktor kluba Denis Pleslić koji je »zapjevao« stari hit Bijelog dugmeta »Lipe cvatu, lipe cvatu, sve je isto k’o i lani« i otkrio da će se malo toga promijeniti u odnosu na situaciju koja je prošle sezone vladala na Višnjiku i u Jazinama.


Nakon nekoliko tjedana razgovora i pregovora, zapleta i raspleta, dogovora i ugovora, na koncu se u sportskome smislu gotovo ništa neće suštinski promijeniti. Jazine Arbanasi bi i naredne sezone trebale biti glavna razvojna momčad aktualnog prvaka Hrvatske u kojoj će nastupati i svoj put do profesionalizma »brusiti« ponajbolji juniori, dok će zlatni kadeti svoj prvi susret sa seniorskom košarkom imati u dresu Diadore.


– Sve bi trebalo biti kao i prošle godine te bi Jazine i Diadora trebale biti naše razvojne momčadi. Ostalo nam je još potpisati ugovore, ali je taj posao pred završetkom – potvrdio je sportski direktor Pleslić.


Foto: KK ZADAR


“S Trninićem postignut dogovor”




Nakon što je odbio ponudu Zaboka koja je bila aktualna krajem lipnja, Roko Jurlina bi i naredne sezone trebao voditi juniore Zadra te prvu razvojnu momčad Jazine Arbanase, dok su nakon odlaska Marka Selina i Tonija Vidaića u švicarsku Vevey Rivieru upražnjenima ostala mjesta glavnog i pomoćnog trenera kadetske momčadi te trenera Diadore. Favorit za tu poziciju je trofejni mladi stručnjak i doktor košarke Marko Trninić, sin proslavljenog košarkaškog djelatnika profesora Slavka Trninića, koji je svoj trenerski zanat ispekao u Cedeviti, dok je pretprošle sezone jedno vrijeme vodio i seniorski sastav sinjskog Alkara. Pored Trninića, aktualno je i ime bivšeg kapetana Zadra Ive Ivanova koji bi također trebao sudjelovati u programu omladinskog pogona.


– S Markom Trninićem je već postignut dogovor te su usuglašeni uvjeti ugovora. Ostao je tek potpis da i službeno formaliziramo suradnju te će on od jeseni biti novi trener kadeta i naše razvojne momčadi Diadore. Razgovaram i s Ivom Ivanovom te još trebamo usuglasiti u kakvoj će nam se funkciji priključiti. Naravno da on kao bivši kapetan Zadra ima veliko iskustvo i bogato znanje koje može prenijeti mladim igračima – istaknuo je sportski direktor kluba s Višnjika, dodavši da je dio omladinskog pogona kluba s Višnjika već u srijedu počeo s radom, dok će ostatak krenuti 16. kolovoza.


Foto: MATE KOMINA