Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PH u gimnastici

Amelie Gašparović kadetska prvakinja Hrvatske u višeboju, kadetu Franku Šušiću tri medalje

Autor: Šime Ćurko

26.11.2023. 08:32
Amelie Gašparović kadetska prvakinja Hrvatske u višeboju, kadetu Franku Šušiću tri medalje

Foto: Hrvatski gimnastički savez



U izvršnoj organizaciji Gimnastičkog kluba Salto u Dvorani Krešimira Ćosića u subotu je održan prvi dan Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici. Nakon 19 godina Dalmacija (Zadar je prvi put domaćin) je ugostila najbolje hrvatske gimnastičare i to njih 300 iz 33 kluba, a natjecanje je službeno otvorio Branko Dukić, zadarski gradonačelnik.


U apsolutnom programu višebojski seniorski prvaci Hrvatske su Nazar Vasylkovskyi (GD Osijek-Žito) i Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka), juniorske naslove osvojili su Marko Kenđel (GK Petrinja) i Mila Prpić (GK Vita Rijeka), mlađe juniorske Fran Radić (GK Novi Zagreb) i Mia Gašparin (GK Dubrava), a kadetske Matija Slanac (GK Petrinja) i Lotta Kalinski (AGK Stellae).


Momčadski seniorski prvak je GD Osijek-Žito, a juniorski GK Petrinja. Ekipne prvakinje su seniorke GK Dubrava, juniorke GK Vita, mlađe juniorke GK Dubrava i kadetkinje AGK Stellae.




U Zadru je održano i Pojedinačno PH za muški apsolutni program u kadetskoj kategoriji te u univerzalnom programu starijih i mlađih dječaka. Kadetski prvak na tlu i ručama je Karlo Gradiček (GK Vindija), na konju s hvataljkama Patrik Felinger (GK Inova-gim), na preskoku Fran Šančić (GK Novi Zagreb), a na karikama i preči Matija Slanac (GK Petrinja).



U kadetskom uzrastu Franko Šušić, član zadarska Salta, osvojio je drugo mjesto na konju s hvataljkama i na karikama, a treći rezultat je imao na preči. Na preskoku je bio četvrti, a na ručama i na tlu peti.  Univerzalni program mlađih dječaka pokorio je Jan Celestin Kojić iz ZTD Hrvatski Sokol koji je osvojio čak pet zlata, a ono šesto, na tlu, pripalo je Danielu Blažiju iz GK Trešnjevka.


Kod starijih dječaka Mark Kljaić iz ŠGK Sokol Sisak i Adam Barulek (GK Vindija) podijelili su zlato na tlu, Kljaić je prvaki na karikama, Slavko Bielen (ZTD Hrvatski Sokol) na konju s hvataljkama i preskoku, Mark Horvat (GK Vindija) drugo zlato osvojio je na ručama, dok je Adrian Adamček (GD Osijek-Žito) najbolji na preči.


U ženskom slobodnom programu mlađeseniorska višebojska prvakinja je Nora Marasović Rossi (GK Split), juniorska njezina klupska kolegica Lucija Puljiz, najbolja mlađa juniorka je Nera Đurić (GK Sokol Karlovac), a kadetkinja Amelie Gašparović, članica Salta. U univerzalnom programu 1 prvakinja je Sara Palić (ZTD Hrvatski Sokol), a u univerzalnom 2 još jedna gimnastičarka ZTD Hrvatski sokol, Bruna Belić.


Natjecanje se nastavlja danas od 9 sati, a ulaz u ŠC Višnjik je slobodan.