Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NK ZADAR

Akcija mladih traži raspravu o NK Zadru

Autor: Paulo Sarić

14.09.2023. 09:58
Akcija mladih traži raspravu o NK Zadru

Foto: HNK ZADAR



Klub vijećnika Akcije mladih uputio je prijedlog za uvrštenje dviju točaka na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra. I dok se jedna točka odnosi na prijedlog osnivanja objedinjene javne gradske tvrtke za pružanje usluga u javnom komunalnom vodnom gospodarstvu, što se namjerava postići objedinjavanjem Vodovoda i Odvodnje, druga točka se odnosi na prijedlog uvrštavanja Izvještaja o radu i financijskog poslovanja NK Zadar s.d.d., s izvješćem o radu novog stečajnog upravitelja.


U obrazloženju prijedloga stoji da je s prve radne sjednice aktualnog saziva Gradskog vijeća skinuta točka o kojoj se trebalo raspravljati o radu i financijskom poslovanju NK Zadar, a da se sada pokušava cijeli stadion dati u 30-godišnju koncesiju očito lošijem ponuđaču za privatizaciju HNK Zadar, stoga se od narodnih poslanika traži rasprava o gorućoj temi zadarskog nogometa. U obrazloženju se spominje i nada da će se u izvješću vidjeti gdje su novci koje je prezaduženi klub koji se već nekoliko godina planski nalazi na putu k »onome svijetu« pozajmljivao, pošto to nije utvrđeno za vrijeme prijašnje stečajne upraviteljice.


U čitavu priču valja dodati i još jedan moment koji već nekoliko tjedana prolazi »ispod radara«, a vezan je uz naknadu za razvoj igrača na koju NK Zadar po pravilima FIFA-e ima pravo nakon transfera Dominika Livakovića iz Dinama u Fenerbahçe, a koja bi dala nezanemarivu financijsku injekciju klubu koji se nalazi u stečajnom postupku. Samo da je netko izračuna i zatraži…