Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KUP DEBELJAKA 2023.

Održan nogometni turnir papalina: Abeceda u finalu svladala Zadarnovu

Autor: Šime Ćurko

14.09.2023. 09:03
Održan nogometni turnir papalina: Abeceda u finalu svladala Zadarnovu

Foto: NK ABECEDA ZDC



Osam momčadi nastupilo je na Kupu Debeljaka, nogometnom turniru za igrače rođene 2016. godine (papaline). Prvo mjesto osvojila je Abeceda ZDC, koja je nastup na turniru počela utakmicama u skupini B, u kojoj je s 1:0 pobijedila Zadarnovu, potom je odigrala 0:0 protiv Zlatne luke, a u trećoj utakmici je sa 7:2 svladala Galovac. Uslijedilo je polufinale, u kojem su u srazu protiv Arbanasa o pobjedniku odlučivali penali, budući da je nakon osnovnog dijela utakmice bilo 2:2. S ukupnih 4:2 Abeceda je prošla u finale koje je donijelo još jednu utakmicu protiv Zadarnove. Osnovni dio završio je 1:1, a nakon kaznenih udaraca bilo je 4:3 za Abecedu, čiji je član Ivan Jurjević, proglašen najboljim vratarem turnira.


– Put do zlata nije bio lagan, što je dokaz da su na turniru nastupile vrlo kvalitetne momčadi. Igrom, željom za pobjedom, trkom i prisebnošću u trenucima izvođenja penala zasluženo smo osvojili prvo mjesto – rekao je Roberto Viduka, trener Abecede.


Kad je riječ o Zadarnovi, nakon minimalnog (0:1) poraza u prvoj utakmici u skupini od Abecede ZDC, igrači trenera Marina Zubčića pobijedili su Galovac s 3:1 golovima Adrijana Hajnca, Gorana Jurline i Jakova Čubrića te Zlatnu luku s 3:0 uz nova dva gola Čubrića te jednim Lovre Karlovića. U polufinalu je svladan Zemunik s 4:1, uz dva gola Adrijana Hajnca te po jednim Jakova Čubrića i Marina Ača i tako se došlo do novog okršaja s Abecedom. Ovaj put u finalu, u kojem je strijelac za Zadarnovu bio Čubrić. Goran Jurlina, član Zadarnove, proglašen je najboljim igračem turnira.


“Jako sam zadovoljan”




– Ovo je drugi turnir za ovu generaciju, nakon prošlogodišnjeg Cataleya Cupa, gdje smo bili četvrti. Jako sam zadovoljan kako su djeca odigrala, tim više što su im ovo bile prve utakmice na ovakvim dimenzijama terena. Uskoro nas očekuje početak Županijske lige, a kroz sezonu i još dosta turnira te se doista veselim radu i praćenju napretka ovih igrača. Sve pohvale i organizatoru turnira, vidimo se sigurno i sljedeće godine – rekao je Zubčić.


Treće mjesto osvojile su papaline Arbanasa, koje su u skupini svladale Bibinje (8:1) i Debeljak (9:1), a poražene su od Zemunika (1:3). Uslijedio je poraz u polufinalu od Abecede na penale i pobjeda 2:0 u srazu za treće mjesto protiv Zemunika.