Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

najulov 2024.

Mladi Bruno Kotlar ulovio najveću lignju dosad!

Autor: Boris Bulić

18.04.2024. 13:59
Mladi Bruno Kotlar ulovio najveću lignju dosad!

Foto: Osobna arhivaIz Arbanasa nam se javio Bruno Kotlar koji očito ide očevim stopama. Bruno ima tek 11 godina, ali mu to nimalo ne smeta da stoji rame uz rame s najboljim egerima na rivi.


Tako je Bruno u jednom od posljednjih zimskih izlazaka na rivu uspio nasukati svoju pravu raketu.


Poslije škole na more


– Zovem se Bruno Kotlar, imam 11 godina i učenik sam 6. razreda Osnovne škole Kruna Krstića u Arbanasima. Kad obavim sve školske obveze, svoje slobodno vrijeme provodim s tatom na moru. Često idemo brodom na ribe i lignje, a ponekad s kraja lovimo lignje eging tehnikom, priča nam Bruno.
– Toga smo dana oko 16 sati tata i ja otišli na zadarsku rivu loviti lignje. Bilo je još nekoliko lignjolovaca, ali se slabo lovilo. Lovio sam štapom Casted Black Tattoo, egi 2.5 – 4.0, 12-28 grama dužine 248 centimetara.


BRUNO KOTLAR SA SVOJOM LIGNJOM ? Lignja je bila teska 0,75 kilograma


Mašinica je bila Daiwa Ninja 2500D, a upredenica Gosen 0.08 sa shock leaderom Seaguar 0.26, dok je skosavica bila Yo-Zuri plutajuća mrkvica, nastavlja Bruno.


Najveća lignja


– I negdje oko 17.30 sati bubne meni lipa lignja. Znao sam da ne smijem ništa forsirati, a lignja se baš borila. Mašinica je povremeno tako zujala da sam pomislio da ću je izgubiti.


Ali malo po malo sam je uspio privući i uz tatinu pomoć sam je digao voligom na rivu.


Vaga je pokazala da lignja teži 0,75 kilograma. To je najveća lignja koju sam do sada ulovio. Nekoliko dana ranije sam ulovio jednu od 0,6 kilograma, ali me ova od 0,75 kilograma baš posebno razveselila svojom veličinom, ispričao nam je Bruno Kotlar.