Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

RIBOLOVNA PROGNOZA

Ciklone remete ribolovne planove

Autor: Boris Bulić

22.02.2024. 16:22
Ciklone remete ribolovne planove

Foto: Luka JeličićCiklona koja će prijeći preko nas samo je nastavak nestabilnog zimskog vremena. No srećom, to nestabilno vrijeme neće trajati cijelu vječnost, budući da proljeće više nije toliko daleko. A oni pojedinci koji se između dva refula ipak odluče potražiti koju ribu, moći će to napraviti samo na dobro zaštićenim lokacijama koje nude siguran uzmak i to u relativno kratkom vremenu.


Obalni će ribolovci moći uživati u nadmetanju s uobičajenom zimskom lovinom, poput standardnih zimskih podlanica koje se polako sele, no još su uvijek prisutne u dovoljnom broju da bi mogle zadržati ribolovce tijekom cijele noći, dakako, uz dobru obuću i odjeću.


Spinneri se također mogu okušati u lovu strijelki, naravno uz neizbježne predveze od sajlica, budući da ova riba i najdeblji monofil pregriza bez osobitog napora, dok egeri mogu potražiti lignje. Sitna riba, premda je još uvijek dosta inertna, u neposrednoj blizini obale je ipak prisutna, tako da se i tu, uz malo truda, na relativno jednostavan način može ostvariti kakav-takav ulov.