Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

OPĆA OPASNOST

U Hard Placeu predstavljeno »30 pjesama za 30 godina«

Autor: Siniša Pavić

09.03.2023. 12:12
U Hard Placeu predstavljeno »30 pjesama za 30 godina«

Foto: Davor Kovačević

Vole ih i stari i mladi, a tek im je 30 godinaU zagrebačkom Hard Placeu dogodio se takav ‘sraz’ benda Opća opasnost i njihovih fanova da slučajni prolaznik, da je takvog bilo, i ne bi imao što nego zaključiti kako se uistinu radi o jednom od najpopularnijih domaćih bendova.Hard Place je bio prepun ljudi svih uzrasta s majicama na kojima piše ime njihova omiljenog sastava, svi nasmijani i dobre volje dok unisono pjevaju, a kako i ne bi bili kad je malo bendova i na svijetu kojima je Fan Club osmislio nosač zvuka.

Ovom predstavljenom specijalnom izdanju ime je »30 pjesama za 30 godina«, od početka do kraja osmislio ga je službeni Fan Club benda Opća opasnost, a sve kako bi zajedno sa svojim idolima proslavili njihov veliki, okrugli 30. rođendan. Samostalno je Fan Club pripremio CD i digitalno izdanje i to uistinu jest lijep raritet. Pa su im momci zahvalili odsviravši naslovne pjesme svih objavljenih albuma!Prije koncerta je članovima benda kreativna direktorica diskografske kuće Croatia Records Nikolina Mazalin uručila srebrne naklade za broj prodanih primjeraka albuma »Karta do prošlosti«, a zatim je Opća opasnost na pozornicu pozvala članove Fan Cluba i dodijelila im zahvalnice za rad na izdanju »30 pjesama za 30 godina« i niz godina vjerne podrške.


Nakon toga samo pjesma!“Rijetkima se ovo događa, mi imamo sreću imati ovakvu ekipu i na tome smo Vam zahvalni. Ovaj album je od fana za bend, od benda za svakog fana”, kazali su momci iz Opće opasnosti.


Na kompilaciji koju su predstavili nalazi se trideset pjesama, redom izvrsnih rock skladbi iz kompletnog opusa ovog znanog i priznatog rock benda. A opus broji sedam studijskih albuma, četiri kompilacije i tri live izdanja, dok ova kompilacija predstavlja svojevrsni Best of 30 godina duge karijere benda iz perspektive Fan Cluba.Nego, kakav mora biti fan Opće opasnosti, pitali smo Anu Banušić, Požežanku na studiju u Zagrebu.


“Mi smo oni koji dolaze na svaki koncert, koji ih podižu i drže toliko dugo na sceni. Ima nas sa svih strana Hrvatske. Na CD-u su, rekla bi, i njihove i naše najdraže pjesme. A kakav mora bit fan Opće opasnosti?! I mladi i stari se povezuju preko njihovih pjesama i oni su ti koji nas drže na okupu“, reče nam Ana.A na upit da nam kaže neki najdraži stih neke od pjesama njoj omiljenog benda, reče: “Preživio sam, ali ostale su rane koje nikad neće proć!”.