Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ivana Radovniković

Zadranka sa zagrebačkom adresom najavila svoj šesti studijski album

Autor: Robert Hrkać

24.07.2023. 22:01
Zadranka sa zagrebačkom adresom najavila svoj šesti studijski album

Foto: PressZadranka Ivana Radovniković je pjesmom »Zagrljaj« koju je objavila krajem 2022. godine najavila novi studijski album. Bit će to njezin šesti album, s time da će ovaj biti u digitalnom izdanju. Ivana je na njemu surađivala sa suprugom Stjepanom Markovićem, ali i s gitaristom Leta 3 Matejom Zecom.


Jedna od pjesama koje će se naći na albumu je i »Ova ljubav ima planove«, čiji je spot svjetlo dana ugledao u svibnju ove godine. Spot, koji je sniman na ulicama Zagreba, u tandemu su režirali i producirali Ivana i Stjepan.


O svom novom albumu, nastupu u talent showu »Story Supernova«, ali i o karijeri u digitalnom marketingu, odlučili smo porazgovarati s ovom svestranom ženom i umjetnicom koja živi i radi u Zagrebu.
Nedavno ste objavili pjesmu »Ova ljubav ima planove«. Kako je tekao kreativni proces stvaranja iste?


Imala sam tu neku ideju koja mi se stalno motala po glavi, zapravo više melodiju i priču o tome kako se tijekom života zaljubljujemo iznova bez obzira na planove koje imamo. Suradnja sa Matejom Zecom, gitaristom iz svima dobro znanog Leta3, krenula je s pjesmom »Bye, Bye, Bye« i nastavila se za vrijeme pandemije kada smo bili izolirani, pa smo sve ideje razmjenjivali online. Tako je bilo i za ovu pjesmu. Zapravo je najluđa stvar ta da smo napravili cijeli album zajedno, a da se nismo prije osobno upoznali i našli u istoj prostoriji. Uživo smo se sreli tek nakon što smo završili cijeli album. Kreativne kemije nam nije nedostajalo i odlično smo se slagali kroz cijeli proces rada na albumu, zajedno s mojim ostalim dugogodišnjim suradnicima Miroslavom Lesićem i Ivanom Škuncom.


Vaš suprug Stjepan autor je glazbe za »Ovu ljubav«. Kako je surađivati s njim? Jel’ vam se glazbene ideje podudaraju?


Mislim da smo dobar tandem. Definitivno je plus imati u blizini nekoga kome vjerujete i tko vas poznaje. Što se tiče glazbe, ona je dio našeg svakodnevnog života, ali više smo ipak surađivali na prošlom albumu nego na ovom. Ovaj put, iako je sudjelovao na nekim pjesmama, beskrajno sam mu zahvalna za sve ideje kojima je doprinio mojoj viziji albuma. Odigrao je ključnu ulogu tako što mi je pomogao s video i foto materijalima, jer mu je fotografija hobi. Najviše mi je pomogao tako da mi je osigurao potreban mir i slobodno vrijeme posvetivši se maksimalno djeci kad ja radim.


Kada možemo očekivati objavu vašeg novog albuma i koje će se sve pjesme naći na njemu?


Ovaj šesti album po redu biti će izdan početkom rujna 2023. i za razliku od svih do sada ovaj je isključivo u digitalnom izdanju. Kada samo pomislim kako je moj prvi album »Moj si anđeo« davne 2005. bio jedan od onih koji su uhvatili i zadnji val izdanja, odnosno izdan je na kaseti, u čudu sam koliko je vremena prošlo. Naravno, osjećam se zrelije, ali jednako razigrano iznutra kao i onda. Album je logično zreliji, ali i dalje zaigran tom mojom pozitivnom životnom energijom koju se trudim sačuvati i prenijeti na druge. Na njemu će se naći ukupno 10 pjesama od kojih je nekoliko singlova vani.


Idemo se vratiti na vaše glazbene početke. Kakve uspomene nosite iz showa »Story Super Nova Music Talents«?


Definitivno najbolje i neponovljive. Mislim da je prije 20 godina prvi takav pjevački show bio zanimljiv gledateljima kao rijetko što do tada na komercijalnoj televiziji i da je nama kao sudionicima omogućio puno toga. Prijateljstva iz tog vremena su i dalje tu.


Osim u glazbenim, odlično plivate i u poduzetničkim vodama. S Lidom Hamar ste pokrenuli digitalnu platformu Skill Box. Kako ste došli na ideju pokretanja tog biznisa?


Lida Hamar Paladin i ja smo osnivačice digitalne platforme za edukaciju koja okuplja najbolje stručnjake iz različitih područja na razini cijele regije. Od kada se dogodila ubrzana tranzicija digitalizacije zbog pandemije nije nimalo iznenađujuće da je cijeli svijet počeo koristiti i online učenje. Video je najšire prihvaćena forma i zato smo po nastanku ove ideje velikim dijelom bile inspirirane Masterclass predavanjima i video formatom. Trudimo se da predavanja budu ‘’spot on’’ i da zaista izgledaju kao da se zaista učenje događa iz prve ruke. Kroz konkretne primjere lekcije postaju na neki način ekskluzivno mentorstvo koje više nije rezervirano samo za neke posebne ljude. Danas tko želi učiti od najboljih može to putem Skill Boxa. Malo je reći da obožavam svaki dio tog posla.


Kako usklađujete obveze s pjevanjem?


Kao i uvijek do sada. Multitaskingom na svim levelima, samo malo teže od kada imam dvoje male djece. Stvar je u tome da sve što radim jako volim. Izazova je puno, ali ima neki adrenalin u tome kada ih svladam. S druge strane, nisam osoba koja isključivo sebe definira poslom koji radi. Možda zvuči čudno, ali mislim da me mogu razumjeti samo ljudi koji funkcioniraju na sličan način kao i ja.


Koliko često dolazite u Zadar?


Obitelj i prijatelji su mi u Zadru tako da koristim svaku priliku koju imam da ih vidim i provedem neko vrijeme s njima. Izbjegavam špicu sezone iz praktičnih razloga i više volim doći kada je grad manje opterećen turistima.