Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

"3"

Boris Štok predstavlja novi album singlom "Još jednom", svojevrsni hommage Moloku i italodiscu

Autor: S.M.

22.11.2022. 11:29
Boris Štok predstavlja novi album singlom

Foto: Tanja Kanazir

Glazbenik s riječkom adresom objasnio je da mu melodija gudača čitavo ljeto nije izlazila iz glaveZa Porina nominirani glazbenik Boris Štok objavio je novu pjesmu naziva “Još jednom” u sklopu njegovog novoobljavljenog albuma “3”.


“Melodija gudača cijelo ljeto mi nije izlazila uz glave. Pjesma ima taj retro/vinatge talijanski ugođaj, kao da je izašla iz starih serija i filmova. Ona je svojevrsni hommage Moloku i italodiscu.


Čim sam krenuo slagati harmonije i tekst vokal je odmah ‘sjeo’ iz prve, a zatim smo Darko (Tervelić) i ja u studiju dobili i refren, aranžman i sve se nekako zaokružilo vrlo brzo.
Pjesma je plesna i jako melodična, a ako je suditi prema reakcijama publike na posljednjem koncertu u zagrebačkom klubu Sax!, vjerujem da će se i ova studijska verzija svima jako svidjeti!”, rekao je Boris o svojem novom singlu kojeg prati i video spot.


“Spot je radio Dario Radusin, drugačije je estetike od onih mojih uobičajenih spotova…snimali smo u šumi, tijekom dnevnog ali i noćnog svijetla i dobili taj malo pomaknuti SF ugođaj”, dodaje Štok.


Glazbenik s riječkom adresom o nasljedniku hvaljenog albuma “Uvijek dio mene” iz 2020. godine je ispričao: “Puno sam materijala napravio i nasnimio zadnjih godinu, dvije pa mi je bila želja da zaokružim tu priču i objavim album sada, kako bih iduće godine objavio još jedan, ali s nešto drugačijim zvukom i produkcijom. Sve se okreće digitaliji i singlovima, ali tko zna možda ove pjesme jednoga dana izađu i na tiskanom mediju.”


Album “3” donosi i Borisovu verziju pjesme slavnog George Michaela “Jesus To A Child”.


“Radi se o izvedbi s orkestrom koju sam snimio i napravio sa Oljom Dešićem povodom koncerta u čast Ivici Vrkiću, svim riječkim glazbenicima dragog prijatelja i glazbenog urednika radija Rijeka, koji je bio veliki fan George Michaela”, otkriva Boris.


Pred Borisom je razdoblje promocije novog albuma te brojni live nastupi od kojih je prvi 15. prosinca u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku.


Pjesma “Još jednom” i album “3” dostupni su na svim digitalnim servisima.