Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zagreb

Vesna Pisarović krajem siječnja izvest će svoje pop hitove u Boogaloou

Autor: Hina

10.01.2023. 15:38
Vesna Pisarović krajem siječnja izvest će svoje pop hitove u Boogaloou

Foto: Sergej Drechsler

Hitovi popularne pjevačice neizostavni su na plejlistama brojnih partyjaVesna Pisarović izvest će svoje pop hitove na solo klupskom koncertu u zagrebačkom Boogaloou u petak, 27. siječnja, najavio je organizator koncerta Boogaloo Zagreb.


Vesna Pisarović neizostavno je ime na plejlistama svih tuluma, ali i radijskih postaja u svojoj više od četvrt stoljeća dugoj glazbenoj karijeri. Prošle je godine održala trijumfalni koncert u rasprodanom Domu sportova, a ovaj u Boogaloou će joj biti prvi solo klupski koncert s hitovima poput “Jutro donosi kraj”, “Tako mi nedostaješ“, “Da znaš“, “Kad bih bila ja“, “Sasvim sigurna“ ili “Dolje na koljena”.


Počekla se baviti glazbom već u ranoj dobi, nastupala je na Turbo Limach Showu kad je imala 14 godina, a na Zadarfestu pet godina kasnije upoznaje Milanu Vlaović koja je potpisivala glazbu i tekstove na njenim idućim albuma. Milana Vlaović stoji iza pjesme “Sasvim sigurna” (engleska verzija: “Everything I Want”), s kojom je Vesna Pisarović 2002. pobijedila na Dori i predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije, gdje je osvojila 11. mjesto.
Dvije godine kasnije Vesna je napisala pjesmu “In the Disco”, koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu te osvojila 9. mjesto. Pisarović je 2006. otišla u Den Haag na Kraljevski konzervatorij kako bi studirala jazz pjevanje.


U karijeri je objavila osam studijskih albuma, od kojih je najaktualniji “Petit Standard” iz 2019. godine. Tri godine ranije za njemačku diskografsku kuću Jazzwerkstatt objavila je album jazz obrada starih jugoslavenskih hitova 50-ih i 60-ih pod nazivom “The Great Yugoslav Songbook”, koji je kasnije nominiran za Porina u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.