Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Paraf

Sutrašnja koncertna promocija u zagrebačkom Boogaloou odgađa se za siječanj

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 09:29
Sutrašnja koncertna promocija u zagrebačkom Boogaloou odgađa se za siječanj

Foto: Nikica Petković

Riječka grupa je u proširenoj postavi objavila novi album »DELTA live 2022«Kultni riječki bend Paraf objavio je novo izdanje »DELTA Live 2022« nastalo i zabilježeno 1. travnja u Exportdrvu, na koncertu koji je bio idealna prilika da se u audio i videoformi ovjekovječi žestoki nastup obje originalne postave i aktualne osmeročlane.


Foto: Nikica Petković

Foto: Nikica Petković


Prva formacija Parafa na pozornici s Valterom Kocijančićem kao glavnim vokalom, Zdravkom Čabrijanom (bas, vokal) zajedno s Denijem Šesnićem (gitara) i Raulom Varljenom (klavijature) započela je koncert legendarnim punk himnama »Na tragu« i »Visoki propisi« s kultnog albuma »A dan je tako lijepo počeo« te singlovima »Rijeka« i »Moj život je novi val«.


Pojačani Ivom Močibob na vokalima i Vladom Simcichem Vavom na gitari te Alenom Tibljašem za bubnjevima, u Exportdrvu su izveli i »Goli otok«, »Živjela Jugoslavija« te »Narodnu pjesmu«. Pjesme s »Izleta« i »Zastava«, među kojima i njihove naslovne te »Ružan san«, »Pobuna bubuljica« i singl »Fini dečko«, izvela je prva frontwoman novovalne scene, upečatljiva Pavica Čabrijan aka Vim Cola praćena aktualnom ekipom Parafa.
Na albumu je 17 pjesama snimljenih uživo i kao bonus tri studijske snimke, odnosno singlovi koje je bend snimio uživo u posljednje tri godine.


Koncertna promocija izdanja trebala je biti ove subote u zagrebačkom klubu Boogaloo, ali se nažalost odgađa. Novi datum će biti odmah početkom siječnja, a bit će objavljen uskoro.


“Neprocjenjiv je osjećaj razmjene energije na svirkama uživo, a genijalno je da današnja mlada publika poznaje naš rad iako veliki broj njih nije bio niti u planu kada su te pjesme nastale. Odlično se zabavljamo i uživamo u ovim zajedničkim svirkama.


Moram priznati da smo pozitivno iznenađeni atmosferom i reakcijama publike na nedavnim nastupima, što nam je dodatno napunilo baterije i dodalo vjetar u leđa. Od osamdesetih do danas stoji turbulentnih 40 godina u kojim se štošta promijenilo: od boje kose, brojnog stanja, kilaže, ponešto bora na licu do države. Međutim ona energija, naboj i odličan feeling nisu izblijedjeli, dapače“, poručila je Pavica Čabrijan.