Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nadarena glazbenica

"When I See You" singl prvijenac zadarske kantautorice Lucije Grabovac

27.12.2022. 11:20

Lucija Grabovac zadarska kantautorica i poznata članica a capella grupe A.K.A. Crescendo nedavno je „izbacila“ svoju prvu autorsku pjesmu „When I See You“. Pjesmu je  napisala 2015. godine, a njezino stvaranje trajalo je više godina, od prve demo snimke snimljene kod Šime Radulića člana zadarskog benda Triggers, do finale verzije snimljene u glazbenom studiju kod Renata Babića koji je ujedno producent i aranžer.


U snimanju pjesme sudjelovale su i Martina Škvorčević na solo gitari, Matea Škvorčević na akustičnoj gitari, Dora Štefković Kanjer je otpjevala prateće vokale, a Renato je odsvirao bas gitaru, električne gitare te izradio završni mix/master. Pjesma „When I See You“ je ljubavne tematike (Now when I see you pass me by I get shivers down my spine, cos I still want you bad, and even though I know you feel the same way around, something else burned the bridge of our love and we are left there here to try) i opisuje kako ljubav ponekad jednostavno nestane kad se pojavi netko treći ili neki drugi razlozi koji spriječe nastavak ljubavnog odnosa. Nakon što je pjesma snimljena, uslijedilo je i snimanje spota u Konjičkom klubu Zadar kod Petre Bikić koja je ujedno i glumila u video spotu te pokazala iznimnu vještinu jahanja konja. Video spot koji prati pjesmu nastao je zahvaljujući snimatelju Ivanu Grancariću, poznatom zadarskom producentu, a singl ugledao svjetlo dana krajem 2022. godine i ugodno iznenadio brojne prijatelje Lucije Grabovac, tim više jer je pjesma autorska, na engleskom jeziku i obavljena bez prethodne najave.


Lucija je nadarena glazbenica, svira gitaru, također pjeva i prateće vokale u zadarskom bendu Seven & Counting i član je i Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a. Sklada i piše tekstove na engleskom jeziku. U svojim pjesmama bavi se ljubavnim temama te o prirodi i međuljudskim odnosima. Nedvojbeno za Luciju Grabovac započinje novo uzbudljivo razdoblje, stvaranje prvog samostalnog albuma kojeg trenutno radi u studiju kod Renata Babića, a koji ćemo imat prilike čuti kad cijeli album bude snimljen.Vesna Benić