Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

šest epizoda

Uskoro kreće dokumentarac o upoznavanju Meksika, na put vas vodi Eva Longoria

Autor: Ivana Kocijan

04.03.2024. 09:29
Uskoro kreće dokumentarac o upoznavanju Meksika, na put vas vodi Eva Longoria

Foto: PRSljedećeg četvrtka u 21.15 na HTV1 počinje prikazivanje dokumentarne serije “Meksiko s Evom Longorijom”. Meksiko je jedno od najčarobnijih mjesta na svijetu. Ondje se staro spaja s novim i od toga nastaje nešto jedinstveno.


Nagrađivana glumica, producentica, redateljica i aktivistica Eva Longoria ponosi se svojim meksičkim korijenima i duboko je povezana s tom zemljom koju smatra svojim drugim domom. U ovoj šestodijelnoj seriji Eva istražuje zemlju svojih predaka. Zanima je kako su meksička bogata kultura, krajolik i povijest utjecali na meksičku kuhinju, omiljenu u cijelom svijetu.


Predstavit će nam bogatstvo domaćih proizvoda, starih rituala i neke od najboljih svjetskih restorana. Otkrit ćemo da je hrana srce i duša Meksika.
U prvoj epizodi “Mexico City” Eva će nam pokazati Ciudad de Mexico, grad koji smatra svojim drugim zavičajem. Ondje je upoznala i supruga Pepea. Vole ovamo doći sa sinom Santijem.


Eva će nas odvesti u pekarnicu koju posjećuje zbog slasnoga slatkog peciva conche. U povijesnoj jezgri sastat će se s recenzenticom restorana Gabrielom Renterijom.


Ondje će zajedno kušati takos, jelo na kojem Ciudad de Mexico “živi”. Eva će sina odvesti na churros i čokoladu u poznati lokal El Moro.


Eva plovi mrežom astečkih kanala u društvu poznatog kuhara Lala Garcije i otkriva prastari povrtnjak na vodi. Smješten u središtu države, Ciudad de Mexico stoljećima privlači doseljenike iz cijelog svijeta koji su snažno utjecali na meksičku kuhinju.


Tu su takos al pastor, nadahnuti bliskoistočnom šavarmom; pescado a la talla iz restorana Contramar, pripremljen s talijanskim zelenim umakom; churros, uštipci od prženog tijesta uvezeni iz Španjolske…


Tu je i spoj meksičko-japanske kuhinje u Malom Tokiju. U gradu koji se neprestano razvija stanovnici sebe nazivaju chilangos. To je nekoć bila uvreda, a danas je riječ koja se izgovara s ponosom.