Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KOLUMBIJSKA PJEVAČICA

Shakiri prijeti još jedno suđenje u Španjolskoj

Autor: Hina

26.09.2023. 14:56
Shakiri prijeti još jedno suđenje u Španjolskoj

Foto: ReutersPop pjevačici Shakiri prijeti još jedno suđenje zbog optužbe da španjolskim poreznim vlastima duguje gotovo 6,7 milijuna eura.


Ured državnog tužitelja podnio je kaznenu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barcelone, rekao je glasnogovornik u utorak.


Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici, poznatoj po hitovima “Waka Waka” i “Hips Don’t Lie”.
Preliminarna istraga počela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi poreza na dohodak i imovine u 2018. godini.


Shakiri, 46-godišnjakinji, već bi se ove godine trebalo suditi u Barceloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 milijuna eura između 2012. i 2014. godine.


Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 milijuna eura.


Shakira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španjolskoj. No kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.


Shakira je u srpnju prošle godine odbila izvansudsku nagodbu u Španjolskoj, gdje je povremeno živjela s bivšim španjolskim nogometašem i bivšim suprugom Gerardom Piqueom. Nakon rastave, Shakira se sa sinovima preselila u Miami.