Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Glumac

Gérard Depardieu prodaje dio zbirke umjetnina na aukciji, očekuje se milijunski prihod

Autor: Hina

26.09.2023. 07:51
Gérard Depardieu prodaje dio zbirke umjetnina na aukciji, očekuje se milijunski prihod

Foto: Reuters

Nedavno je punio naslovnice zbog optužbi za seksualno zlostavljanje za koje ga je optužilo više žena.Gérard Depardieu prodaje dio svoje zbirke umjetnina, pa će se na dražbi u Parizu u utorak i srijedu naći oko 250 djela u vlasništvu francuske filmske zvijezde. Očekuje se da će na dražbi biti ponuđene skulpture Augustea Rodina, umjetnika kojega je Depardieu utjelovio u filmu s glumicom Isabelle Adjani, slike i crteži Pabla Picassa, Georgesa Braquea, Fernanda Légera i Alexandera Caldera.
Jedan od ključnih komada na aukciji je brončana skulptura kipara Germainea Richiera, čija je vrijednost procijenjena na 800.000 eura.


Aukcijska kuća Drouot očekuje ukupan prihod između tri i pet milijuna eura.


Depardieu je glumio u dvjestotinjak filmova.
Nedavno je ovaj 74-godišnjak punio naslovnice zbog optužbi za seksualno zlostavljanje za koje ga je optužilo više žena.


Optužbe su iznijele glumice, šminkerice i produkcijsko osoblje, od kojih su neke žene govorile anonimno, a navodno se uznemiravanje dogodilo za vrijeme snimanja 11 filmova između 2004. i 2022.
Nijedna od 13 žena nije pokrenula pravni postupak protiv Depardieua.


Ipak, formalna istraga pokrenuta je 2020. godine nakon tužbe koju je podnijela Charlotte Arnaud i još uvijek je u tijeku. Depardieuov pravni zastupnik Cabinet Temime odbacio je sve optužbe.