Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Harrison Ford skače i u 80-oj

Pogledajte prvi trailer za peti nastavak filmske franšize o Indiana Jonesu

Autor: T.I.

02.12.2022. 16:18
Pogledajte prvi trailer za peti nastavak filmske franšize o Indiana Jonesu

Foto: YouTube screenshot/Lucas Film

Ovo je prvi nastavak Inadina Jonesa, a da Steven Spielberg nije redatelj i George Lucas scenarist. Bit će u kinima zanimljivo vidjeti jesu li James Mangold kao redatelj i braća Butterworth kao scenaristi, dostojni učenici“Ne vjerujem u magiju, ali nekoliko puta u životu sam vidio stvari. Stvari koje ne mogu objasniti. I počeo sam vjerovati da nije toliko važno u što vjeruješ, nego koliko jako u nešto vjeruješ“. Ovo su neke od riječi koje čujemo iz usta Indiane Jonesa u prvom traileru petog nastavka slavne filmske franšize o profesoru arheologije koji se igrom slučaja ili sudbine nađe u ludim avanturama. I one najavljuju da ćemo u filmu koji svi ljubitelji filmske avanture željno iščekuju, ponovno vidjeti stvari u koje je teško povjerovati.


U prvom traileru napokon doznajemo i puni naziv filma. „Indiana Jones And The Dial Of Destiny“ se zove i ovo je – po najavama – posljednji nastavak u kojem ćemo imati priliku vidjeti Harrisona Forda u naslovnoj ulozi. Unatoč poodmaklim godinama, Ford je ovo ljeto navršio 80, trailer je prepun fizički zahtjevnih scena i Ford se u njima i dalje snalazi suvereno. Posljednji nastavak očito ne odstupa ni milimetra od oprobane formule koja prije svega sadrži puno eksplozivne akcije, potjera, eksplozija, tučnjava, misterioznih krajolika i likova, jetkog humora


Osim Harrisona Forda i još jednog poznatog lica, Johna Rhysa-Daviesa u ulozi egipatskog arheologa Sallaha, pojavljuju se nova zanimljiva glumačka imena poput Phoebe Waller-Bridge, Antonia Banderasa, Boyda Holbrooka i Madsa Mikkelsena.
Ovo je prvi nastavak Inadina Jonesa, a da Steven Spielberg nije redatelj i George Lucas scenarist. Bit će u kinima zanimljivo vidjeti jesu li James Mangold kao redatelj i braća Butterworth (Edge Of Tomorrow, Ford v Ferrari) kao scenaristi, dostojni učenici, ili su čak nadmašili svoje slavne prethodnike u franšizi.


„Indiana Jones And The Dial Of Destiny“ u kina širom svijeta stiže 30. lipnja 2023. godine.