Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Iznenađujući detalji

Cameron zamalo nije izabrao Leonarda DiCaprija i Kate Winslet za 'Titanic'

Autor: Hina

23.11.2022. 13:33
Cameron zamalo nije izabrao Leonarda DiCaprija i Kate Winslet za 'Titanic'

Foto: Reuters

"U početku zapravo nisam vidio Kate", rekao jeRedatelj James Cameron podijelio je neke iznenađujuće detalje snimanja svog hita “Titanic”, koji sljedeći mjesec slavi 25 godina od izlaska.


U intervjuu za GQ kultni redatelj otkrio je da zamalo nije angažirao ni Leonarda DiCaprija ni Kate Winslet za dvije glavne romantične uloge, u Oscarima nagrađenom filmu, koje su zacementirale zvjezdani status tih holivudskih filmskih glumaca, prenosi CNN.


Dok je razmatrao glumce koji bi igrali uloge ljubavnog para na ukletom prekooceanskom brodu Cameron je rekao da je prvotno razmišljao o nekome poput Gwyneth Paltrow za ulogu Rose, te da se, iako je Winslet bila predložena kao opcija, bojao da se ona previše profilirala za povijesne uloge.
“U početku zapravo nisam vidio Kate”, rekao je. “Glumila je u nekoliko drugih povijesnih drama i stekla je reputaciju ‘Kate – korzet’ radeći povijesne stvari.”


Cameron je dalje rekao kako se bojao da će stavljanje Winslet u ulogu “izgledati kao najljeniji casting na svijetu”, ali da je ipak na kraju pristao naći se s njom. Naravno, mislio je da je “fantastična”, a ostalo je povijest.


S DiCapriom je bilo početnih poteškoća.


Nakon početnog “histeričnog” sastanka s glumcem na kojemu su uz Camerona nekako bile i sve žene iz produkcijskog ureda, DiCaprio je pozvan natrag na probno snimanje s Winslet, koja je u tom trenutku već bila odabrana.


Ali kad je došla zvijezda filma “Romeo i Julija”, Di Caprio se iznenadio kad je saznao da se od njega očekuje da čita i bude snimljen s Winslet kako bi se vidjelo postoji li pred kamerama ‘kemija’.


DiCaprio, koji je do tada dobio i nominaciju za Oscara za film “Što izjeda Gilberta Grapea” iz 1993., rekao je Cameronu da nema namjeru snimati audiciju za film.


Cameron je pružio ruku zvijezdi i odgovorio mu: “Pa, hvala što si došao.”


Redatelj je zatim objasnio DiCapriju kako se radi o golemom projektu koji će oduzeti dvije godine života i kako ga “neće zeznuti donošenjem pogrešne odluke u odabiru glumaca”.


“Dakle, ili ćeš čitat ili nećeš dobiti ulogu”, rekao je Cameron mladom glumcu koji se nevoljko pokoriot.


Cameron se prisjetila kako je glumac “zapalio scenu” i “postao Jack”, stvarajući električnu kemiju s Winslet koja se kasnije jasno vidjela u samom filmu.


“Titanic” je uplovio u kina 19. prosinca 1997. i na kraju je osvojio 11 Oscara, uključujući nagradu za najbolju režiju.