Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

POPULARNI KULINARSKI SHOW

Počeo je Hell's Kitchen Hrvatska, među kandidatima i četvero Zadrana, evo o kome se radi

Autor: Portal ZL

01.02.2024. 09:31
Počeo je Hell's Kitchen Hrvatska, među kandidatima i četvero Zadrana, evo o kome se radi

Foto: RTL



Sinoć je na RTL-u počeo ‘Hell’s Kitchen Hrvatska’, hrvatska inačica popularne kulinarske emisije Gordona Ramsaya. Ulogu Ramsaya preuzeo je Tom Gretić, a među 18 kandidata koji će se boriti za glavnu nagradu je i četvero Zadrana, piše Net.hr.


Chiara Ožaković


Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u ‘Hell’s Kitchenu’ moći pokazati sve što zna.


Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.


Foto: RTL


Domagoj Čirjak


Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.


Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem.


U ‘Hell’s Kitchen’ se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu. U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.


Foto: RTL


Josip Šantek


Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ”zdrav” natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem.


Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan!


Foto: RTL


Sara Marčina


Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih.


Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U ‘Hell’s Kitchen’ se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu. Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.


Foto: RTL