Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

nika antolos

Pjevačica objavila da joj kćer trpi vršnjačko nasilje: 'Neće ići'

Autor: M. Č.

31.01.2024. 20:38
Pjevačica objavila da joj kćer trpi vršnjačko nasilje: 'Neće ići'

Foto: Instagram

Podijelila je da je kao majka spremna na sve kako bi zaštitila svoju djevojčicuNika Antolos, hrvatska pjevačica i članica grupe Feminnem, a odnedavno i radijska voditeljica, na društvenim mrežama nerijetko podijeli svoja razmišljanja, a ovaj je put progovorila o iskustvu sa vršnjačkim nasiljem, koje trpi i njezina kćer.


Pjevačica je na svojem Instagram profilu ispričala svoja razmišljanja o ovoj situaciji. ,,Nešto se dogodi u roditelju kad je bullying nad tvojim djetetom u pitanju.. Prvo se vodiš praštanjem, a onda – pretvoriš se u zmaja. I kreneš učiti dijete istom“, započela je Nika.


,,Vodila sam se uvijek onom: “Nikad prva! Ali braniti se moraš.”  Sad sam dodala, “čime i kako god odlučiš u tom trenu da je potrebno”. Moje dijete nikad nije, niti će ikad dobiti ,”po guzi”. Ja sam mama koja se vodila razgovorom i uspjela sagraditi malo divnu, neisfrustriranu, nježnu, empatičnu, punu humora i radosti djevojčicu.. Iako onaj temelj dobrote joj usađen od samoga rođenja, to si ne mogu pripisati. I sad mi tu njenu čarobnu svjetlost netko gasi cipelama. Neće ići. Oduzimam li moguću svetost djetetu, jer je učim biti “tvrdom” pitam se cijelim putem.. Ali izbora nemam. To su i meni napravili. Iako mislili su da me gaze, zapravo su me gradili. No kad dijete ti je od svojih 10 godina čak 4 maltretirano od strane vršnjaka, pod izlikom ,”to ne ide preko noći”, vjerujte mi, mama je toliko luda trenutno da je spremna na SVE da zaštiti svoje malo. A kad preraste tuđe zanemarivanje svog (jadnog) djeteta u moj problem, onda ga ja krenem i rješavati”, ispričala je Nika.
,,Sada idemo svim oruđem. Ovdje dvoje djece treba pomoć. Svako različitog žanra. Ljudi misle da ako za sebe šutim na tuđe izvrnute postupke, da isto ću činiti kad je Sia u pitanju. Krivo. O kako krivo. Samo me gledajte”, zaključila je naposljetku.


U komentarima su joj mnogi pratitelji pružili podršku, dok su neki pisali i svoja iskustva. ,,Kao dijete koje je maltretirano u školi, mogu reći da posljedice vršnjačkog nasilja ostaju za cijeli život. Ja sam odrastao u nekom drugom vremenu kada to nije bilo popularno, ali možda trebaš razmisliti kako možeš pomoći djetetu prvenstveno psihološki. Sretno”, poručio joj je jedan od pratitelja. ,,Žao mi je da ste podjednaku muku prošli.. Na tome radim od početka, njeno psihičko, emocionalno i fizičko zdravlje je moj broj jedan“, odgovorila je Nika.