Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Malo remek djelo

Plesač Sporog Stepa predstavio duhoviti spot za singl "Pusti me da plešem drukčije"

Autor:

28.03.2023. 12:08
Plesač Sporog Stepa predstavio duhoviti spot za singl

Foto: PR

Animirani glazbeni video nosi univerzalnu poruku o tolerancijiBend Plesač Sporog Stepa predvođen Maxom Juričićem, početkom ožujka predstavio je hvaljeni novi album “Sunčana strana Mjeseca 1”, a sada stiže i duhoviti spot za najavni singl “Pusti me da plešem drukčije”.Klara Rusan Klarxy u svom londonskom studiju kreirala je malo remek djelo koje žarkim bojama i duhovito kreiranim likovima plesača prati priče o životu kakve je Max Juričić pričao djeci prije spavanja. Animirani glazbeni video za velike i male nosi univerzalnu poruku o toleranciji i glasno poručuje: “Pusti me da plešem drukčije”, što poručuje i ekipa iz Aquarius Recordsa.
“Za pjesme sa „Sunčane strane Mjeseca 1“ Juričić kaže kako su to priče o životu koje je pričao djeci prije spavanja samo kako bi izbjegao čitanje slikovnica. Bez obzira što ga kao roditelj s identičnim večernjim zadacima u potpunosti razumijem, ipak u tom Maxovom potezu ima daleko više dubine nego li se na prvu loptu čini. Naime, daleko je teže ispričati priču iz glave, nego pratiti ilustrirane šprance slikovnice.


Foto: Ivan BuvinićSabija se mudrost na taj način i pročišćava od nebitnog. Kao da se esencija mudrosti ‘pakira’ u neko sjeme, za koje se svaki roditelj nada da će kod djece proklijati nakon protoka vremena u pravom trenutku kad se za tim stvori potreba. Kada se napravi transcendencija prema glazbi, takvo sjeme mudrosti oživljava kao zaokružena misao pjesme – ono bez čega nema prave pjesme.


Pa još kad se to zapakira s pitkom harmonijskom ugodom čiji otponci na strateškim pozicijama otvaraju prave narative i bude u glavi slike jarkih životnih boja, onda priče koje su intrigirale dječju maštu pred spavanje postaju i pijevna „literatura“ za odrasle” – Zoran Stajčić (Ravno Do Dna).