Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

VEČERA ZA 5

Nikola iz Draga o najdražem hobiju: 'To mi je uživancija i sve na svijetu!'

Autor: Portal ZL

22.02.2024. 15:15
Nikola iz Draga o najdražem hobiju: 'To mi je uživancija i sve na svijetu!'

Foto: RTLČetvrti u zadarskom tjednu ‘Večere za 5’ kuha Nikola Rašin. Bavi se turizmom i apartmanima, dolazi iz mjesta Drage, a u ‘Večeru za 5’ prijavio se zbog novog iskustva. Iako voli nova iskustva, kada je u pitanju hrana, Nikola voli mediteranske klasike pa ne čudi što voli privesti vrijeme u ribolovu, baš kao i u društvu svoje obitelji.


“U Umagu sam imao trgovinu za ribolov, bavio sam se ronjenjem, a u Dragama imam apartmane i jako dobro sam se snašao. U slobodno vrijeme volim kartati, volim belu kartati, to mi je omiljena igra. Hobi mi je more, to mi je uživancija i sve na svijetu. Lovim ribu, lignje, poslije to spremim, popijem čašu dobrog vina i super”, otkrio je Nikola o sebi. Kuhanjem se počeo baviti još u djetinjstvu, kada je znao skuhati za obitelj – majku i oca.


Prije negoli se bacio na pripravu večere, današnji domaćin je išao na more – ulovio je lignje i ronio za školjkama koje je odmah i očistio. Uskoro je predstavio i ostatak svojih sastojaka – uz školjke i lignje, Nikola je na popis sastojaka smjestio parmezan, topljeni sir, krumpir, čokoladu i žele bombone. “Školjke su super, obožavam sve vrste, parmezan također”, komentirala je popis Tina. “Toliko nam je pričao o lignjama, napokon ćemo to i probati. Čokolada – ne možeš promašiti s time”, dodao je Daniel. “Od ovih sastojaka da se napraviti bomba večera”, zaključila je Irena.


Foto: RTL