Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

francuski glumac

Nakon obiteljske svađe, 88-godišnjem Alainu Delonu imenovan skrbnik

Autor: Portal ZL

29.01.2024. 20:41
Nakon obiteljske svađe, 88-godišnjem Alainu Delonu imenovan skrbnik

Foto: ReutersSud u Montargisu (Loiret) odlučio je imenovati skrbnika slavnom francuskom glumcu Alainu Delonu, koji  ima 88 godina i čije se psihofizičko stanje pogoršalo. O tome je izvijestio list “Le Figaro”, a sudska odluka uslijedila je nakon liječničkog pregleda koji je 13. siječnja obavio ovlašteni liječnik.


Odluka suda u Loiretu – gdje Alain Delon živi na svom imanju u Douchyju – donesena je 25. siječnja i proslijeđena djeci legendarnog glumca – Anthonyju, Alainu-Fabienu i Anouchki. Ova novost znači da će Alaina Delona od sada štititi pravni zastupnik kojeg imenuje sud, posebno u pogledu odluka u svezi s  njegovim liječenjem,  javlja RAI News.


Vale’ry Montourcy, odvjetnik specijaliziran za prava ranjivih odraslih osoba, objasnio je za Le Figaro da je skrbnik općenito odgovoran za “raspolaganje prihodima u ime osobe pod njegovim skrbništvom, raspodjelu prihoda na njegove troškove, upravljanje njegovim bankovnim računima, sortiranje pošte, uključujući elektroničku poštu”, ali treba i brinuti kako bi se “izbjegle financijske malverzacije “.


Moždani udar i limfom
Ova mjera, koja je privremena, prije nego što sudac donese konačnu odluku, posljedica je žestoke svađe između Delonove djece i nekoliko pritužbi na “ugrožavanje” života kultnog francuskog glumca, čije je zdravstveno stanje sve teže. Alain Delon je naime pretrpio moždani udar 2019.godine, a prije nekoliko dana objavljeno je da boluje od limfoma.


Delonov odvjetnik Christophe Ayela podnio je prijav javnom tužitelju tvrdeći da je život Alaina Delona “ugrožen”, a  učinio je to na temelju alarmantnih zaključaka glumčeva švicarskog liječnika. Ono što zabrinjava liječnika koji je liječio Alaina Delona je obustava liječenja koju su zagovarali njegovi sinovi, unatoč protivljenju njihove sestre Anouchke.


Sinovi se naime protive liječenju glumca u Švicarskoj, tvrdeći da je terapija protiv limfoma agresivna te da ima teške nuspojave koje mu narušavaju kvalitetu života. S druge strane, kćer želi preseliti oca u Švicarsku gdje bi nastavio liječenje od teške bolesti. Za razne patologije glumac uzima 17 lijekova dnevno, a tijekom prošlog ljeta izjavio je: “Želim umrijeti, moj život je gotov”.