Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

zastrašujući simptomi

Kim Kardashian podijelila bolne crvene fleke na svojim nogama zbog pogoršanja psorijaze

Autor: M. Č.

31.01.2024. 18:55
Kim Kardashian podijelila bolne crvene fleke na svojim nogama zbog pogoršanja psorijaze

Foto: FOTO/Reuters

Nada se da će dijeljenjem svoje priče pružiti drugim ljudima koji prolaze kroz slično zdravstveno putovanje samopouzdanje da potraže pomoć koja im je potrebnaReality zvijezda Kim Kardashian podijelila je novosti o svojem “putovanju” s psorijazom, dijeleći fotografije bolnih crvenih mrlja na nogama na društvenim mrežama, kako bi obavijestila pratitelje o pogoršanju stanja.


U nizu Instagram priča podijelila je pogled na pogoršanje psorijaze na svojim nogama. U prvom videu, Kardashian je prikazala bliski plan svoje potkoljenice. ,,Koliko je luda moja psorijaza trenutno, ljudi? Ne znam što se događa. Ali moram to riješiti. Ovo je ludo”, rekla je u pozadini videa.


Instagram screenshot @kimkardashian


,,Neću lagati, ovo boli. Ne znam koji su moji okidači. Nisam promijenila svoju prehranu. Pokušala sam sve! Psorijaza je grozna”, napisala je. U sljedećem je videu objasnila: ,,Obično imam samo ovo mjesto, ali sada mogu reći da ide niz moju nogu i gore prema nozi i sve do moga bedra. Tako da znam da je vrijeme da ovo riješim.”


Instagram screenshot @kimkardashian
,,Samo sam željela podijeliti svoje putovanje s vama”, napisala je u priči. Posljednji video koji je podijelila ima nešto šaljiviji ton, a Kim je svoju fleku na nozi usporedila sa srcem. ,,Ludim li ili je moja psorijaza u obliku srca za Valentinovo?” našalila se.


Instagram screenshot @kimkardashian


Ovo nije prvi put da se Kim otvoreno izražava o autoimunoj bolesti, koja je počela nakon što je prve simptome dobila s 25 godina. Još 2019. godine detaljno je opisala ovu dijagnozu koju dijeli sa svojom mamom, Kris Jenner.


,,Jedne noći sam se probudila da idem do WC-a i fizički nisam mogla podići telefon”, rekla je Kim o posebno lošem pogoršanju u eseju objavljenom na web mjestu sestre Kourtney Kardashian, Poosh. ,,Pomislila sam da je to bilo čudno, ali možda sam samo čudno spavala na rukama, a i bila sam tako umorna da nisam ni trebala provjeravati telefon u to doba. Odmah sam ponovno zaspala. Probudila sam se sljedećeg jutra i još uvijek nisam mogla podići telefon. Bila sam u panici – čak nisam mogla podići četkicu za zube, toliko su me boljele ruke iznutra – osjećala sam to u kostima“, ispričala je tada.


Medicinski tim Kim prvotno je dijagnosticirao zastrašujuće simptome kao reumatoidni artritis i lupus, prije nego što su utvrdili psorijatični artritis, koji može proizaći iz psorijaze. ,,To može doći i proći. Još uvijek je bolno i zastrašujuće, ali bila sam sretna što sam dobila dijagnozu”, objasnila je Kim.


Sada kada ima ispravnu dijagnozu i može poduzeti “pravilnu njegu” kako bi kontrolirala svoju psorijazu, nada se da će dijeljenjem svoje priče pružiti drugim ljudima koji prolaze kroz slično zdravstveno putovanje samopouzdanje da potraže pomoć koja im je potrebna. ,,Ako imate psorijazu, ne smijete dopustiti da vam uništi život ili vas nadvlada. Morate učiniti što možete kako biste bili sigurni, ali nemojte dopustiti da vas preplavi”, zaključila je.