ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

KRIES

Jedan od najpoznatijih hrvatskih etno sastava ovog mjeseca u Boogaloou

Autor: Hina

08.04.2023. 14:44
Jedan od najpoznatijih hrvatskih etno sastava ovog mjeseca u Boogaloou

Foto: YouTube Screenshot

Dvadeset godina djelovanja u Hrvatskoj i inozemstvu smješta ih u sam vrh world music scene ovih prostoraJedan od najpoznatijih hrvatskih etno sastava Kries održat će 15. travnja koncert u velikoj dvorani Boogaloo kluba, čime otvaraju svoju novu koncertnu sezonu, objavio je organizator koncerta Boogaloo Zagreb.


Dvadeset godina djelovanja Kriesa u Hrvatskoj i inozemstvu smješta ih u sam vrh world music scene ovih prostora. Iza sebe imaju tri studijska albuma te Porina u kategoriji za najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i televiziju, koji su osvojili za glazbu iz filma “Konjanik”, 2005.godine.

Napravili su i glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”.


Ono što ih izdvaja na domaćoj glazbenoj sceni, zasigurno su live nastupi pa nije čudno da godinama nastupaju na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival.


Za sebe kažu da ne pokušavaju sačuvati tradicijsku pjesmu i zvuk, već jednostavno uživaju u njenoj simbolici, tekstovima i melosu i najvažnije – osjećajima koje izaziva.


Kao predgrupa će nastupiti beskompromisni folk rock bend koprivnički Ogenj, koji će predstaviti nove materijale s trećeg studijskog albuma, koji je u pripremi.


Ogenj, koji su i sami dobitnici dva Porina za svoj debitantski album “Domaj”, kao predgrupa su odličan i prirodni uvod koncertnoj večeri u Boogaloo klubu.