Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

GLAZBENI SHOW

Evo tko su mentori 4. sezone showa “The Voice Hrvatska”

Autor: P. N.

11.10.2023. 14:21
Evo tko su mentori 4. sezone showa “The Voice Hrvatska”

Foto: D._Cepak/HRTUsusret novoj, 4. sezoni natjecateljsko-pjevačkog showa „The Voice Hrvatska“ Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas, točno mjesec dana prije početka njegova emitiranja u udarnom subotnjem terminu na Prvom programu HRT-a, objavljuje:  pripremite se, nova sezona počinje – novi glasovi, novi mentori, nova uzbuđenja!
Sve to čini čaroliju četvrte sezone „The Voice Hrvatska“, jedinstvenog pjevačkog natjecanja i još uvijek najboljeg glazbenog showa na svijetu. Iako će gledatelji svojim  glasovima izabrati najljepši glas tek u siječnju  2024., pripreme za audiciju već su počele. Nakon dva predizborna kruga i malo više od tisuću prijava izabrana su 85 natjecatelja koji će ulazak u „The Voice“ izboriti samo svojim glasom i svojom osobnošću.


Nasuprot njima bit će četiri crvena stolca, a u njima četiri mentora i velika glazbena znalca: Vanna, diva glazbene scene te vokalna perfekcionistica i Davor Gobac, kralj nonšalantnosti  i neodoljivog stila koji je i  nakon 40 godina ljubimac nacije te dva nova mentora: glazbenik iznimne karizmatične osobnosti i neukrotive autorske kreativnosti  Damir Urban  te vokalni virtuoz moćnoga glasa Dino Jelusić za kojeg vrijedi krilatica „svjetski a naš“.Foto D. Cepak/HRT
Četiri velike zvijezde glazbene scene s nestrpljenjem čekaju kakvi će ih glasovi potaknuti na okret. S razlogom jer je od posljednjeg izdanja „The Voica“ prošlo više od tri godine, tj. dovoljno vremena da se okupe neki novi talenti. Ono  što naši mentori čuju i osjete u izvedbama natjecatelja presudit će komu će dati svoj glas te koga će voditi i savjetovati bez želje da ih mijenjaju.


Za razliku od Vanne i Davora Gopca koji znaju koliko ih i emotivnih teških trenutaka čeka i ove sezone, Damir Urban i Dino Jelusić više razmišljaju kako svim natjecateljima koji će pristupiti Audiciji dati što bolji savjet. Njih 85 s velikim uzbuđenjem zakoračit će na pozornicu  i bez obzira na to hoće li im se netko od mentora okrenuti ili ne, njihova je želja da ih mentori čuju te svojim savjetima usmjere ka što boljim glazbenim rezultatima.
Dobrih  savjeta od ovih vrsnih  glazbenika neće nedostajati. Svatko od njih je u svome  glazbenom stilu jedinstven, a različitost koja obilježava ovu četvorku je i njihova snaga. Različitost nas obogaćuje i čini život ljepšim i zanimljivijim.


U tome se krije i posebnost  „The Voicea“, idealna  mjesta za susret različitosti: različitih glasova, osobnosti, različitih glazbenih izričaja. Svi naši natjecatelji izlaskom na pozornicu donijet će nešto svoje, nešto novo. Jedino je njihova želja ista: živjeti svoj san s ljudima s kojima dijele ljubav prema pjevanju i glazbi.


Emisiju „The Voice Hrvatska„ gledatelji mogu pratiti od 11. studenoga na Prvom programu HRT-a.