Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

HRT

Krenule su prijave za "The Voice", evo tko se sve može prijaviti

Autor: Edita Burburan

14.03.2023. 09:36
Krenule su prijave za

Foto: Vinko Ćemeraš pobjednik je treće sezone »The Voicea«, MARKO HORVAT

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i ZagrebuNa Hrvatskoj radioteleviziji u drugom dijelu godine gledat ćemo novu sezonu emisije »The Voice«, natjecanja u kojem nisu važni ni izgled ni dob, već samo dobar glas.


Četvrtu sezonu gledatelji će moći pratiti u 12 emisija, od 11. studenoga 2023. do 27. siječnja 2024. Nakon pet emisija audicija slijedit će tri emisije nokauta, zatim jedno izdanje dvoboja, a vrhunac sezone bit će tri posljednje emisije uživo.


Za ovo natjecanje mogu se prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo putem web-aplikacije, a sve upute vezane uz način prijave, kao i upitnik za prijavu, kandidati mogu pronaći na mrežnoj stranici http://voice.hrt.hr/.
Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu, a izabrani kandidati glasovne će sposobnosti iskazati na audiciji ispred četvero mentora koji će moći čuti samo njihov glas. Mentori će sjediti u stolcima, okrenutim leđima prema kandidatima, a pritiskom na tipku »Moj glas« odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku njihov se stolac automatski okreće i prvi se put suočavaju s kandidatom.


Četvero mentora izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora. Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja.


Šestero izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjeva u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje.


Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je dotad bio član nekog drugog tima. Završnu fazu natjecanja čine tri emisije uživo. U prvoj emisiji uživo o natjecateljima koji nastavljaju natjecanje odlučuju i mentori i gledatelji.


U preostale dvije emisije uživo (polufinalnoj i finalnoj) odluku donose samo gledatelji telefonskim glasovanjem ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja.