Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ujesen na HRT-u

U tijeku su prijave za četvrtu sezonu glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska Hrvatske radiotelevizije

Autor: Ivana Kocijan

30.03.2023. 09:22
U tijeku su prijave za četvrtu sezonu glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska Hrvatske radiotelevizije

Foto: Filip Gržinčić

Prihvati izazov, napravi prvi korak, prijavi se!Nina Kraljić, Ruža Janjiš i Vinko Ćemeraš pobjednici su prvih triju sezona glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska čiju ćemo četvrtu sezonu ove godine gledati u programu HRT-a. Prijave za novu sezonu su u tijeku, otvorene su do 11. travnja, stoga, prijavite se!


“To je natjecanje prepuno pozitivne energije, kreativnosti, druženja i suza (ali od sreće)”, kaže Bruna Levar, natjecateljica 3. sezone, čije riječi potvrđuju trenuci koji se pamte: suze Davora Gopca dok je Vinko Ćemeraš sjajno interpretirao hit Dine Dvornika “Pelin i med”, publiku koja uglas pjeva “Pinokio moj mali prašćiću”, i pjesmu “Lovely” u izvedbi Albine Grčić i Filipa Rudana koja ima više od 70 milijuna pregleda na YouTubeu.

Četvrta sezona počinje ujesen i trajat će sve do siječnja sljedeće godine, kada ćemo saznati tko je novi najljepši glas Hrvatske. Vinko Ćemeraš, pobjednik treće sezone, kaže da je The Voice više od natjecanja u pjevanju.


“Usporedio bih ga sa školom Hogwarts. Cijelo razdoblje natjecanja je zabavno i čarobno na svoj način. Međusobna druženja, organizacija, dragocjeno iskustvo te profesionalci koji ti čuvaju leđa u svakom trenutku, je sve ono što vas čeka kad se prijavite.


Prvi put nisam prošao predaudiciju i požalio bih da se nisam odlučio prijaviti dvije sezone poslije. Ne zbog pobjede, koliko zbog već navedenih razloga. Definitivno jedno od najljepših iskustava u životu”, rekao je.


Vinkovo iskustvo u The Voiceu ubrzalo je njegov glazbeni put. Nedugo nakon pobjede snimio je prvi album za koji je dobio Porin, a nedavno je promovirao i novi autorski singl “Vrijeme”.Bez obzira na to jesu li natjecatelji ostvarili svoje glazbene snove ili će ih tek ostvariti, The Voice Hrvatska je mjesto kreativne energije. Kako prevladati tremu, naučila je Bruna Levar, natjecateljica dviju sezona. U prvoj sezoni nije uspjela, ali uz pomoć svog mentora Massima uspjela je.


“‘Pa, i mene je strah i to nakon svih ovih godina!’ je rečenica koju mi je dragi Massimo uputio, koja je ulila svu hrabrost svijeta u mene. A trenutak kada se dignuo sa svoje stolice prilikom mog nastupa u nokautu, plesao i pjevao zajedno sa mnom, znala sam da radim pravu stvar! Hvala mu za sve!”, rekla je to Bruna, samo jedna od natjecateljica koja nije mogla ni htjela odustati.


Jedini talent show koji je dolazio u obzir i to dvaput (a dvaput je dvaput!) je bio The Voice. Njezin povratak u show pokazao se itekako ispravan. Kao i treći pokušaj Karla Vudrića.


“Snovi se ne ostvaruju preko noći. Ako je glazba tvoja strast, a zna se da bez strasti nema ni ljubavi, pa tko bi odustao od ljubavi? Došao sam praznih ruku, ali punih usta, učinio sam nemoguće.


Vodila me moja tvrdoglavost, moj inat i prije svega emocija. Jer to je ono što definira tvoj glas, to je tvoj karakter, tvoj svijet, to si ti. Slikar ima platno, pisac papir, kipar glinu, a ti imaš glas kojim pričaš priču, stvaraš sliku, stvaraš sebe”, rekao je.


Karlo prve sezone nije uspio proći drugi izborni krug, sljedeće godine došao je do audicije, ali mu se nitko od mentora nije okrenuo. Treći put je uspio i došao do emisija uživo.


“Nije loše za nekoga tko ima strah od suočavanja s ljudima i neuspjehom. Ako ne želiš biti poput mene, onda budi bolji od mene i prijavi se. Glas je tvoja budućnost, a zna se da ti glas nitko ne može oduzeti. The Voice nije natjecanje, The Voice je tvoja obitelj koja uvijek brine o tome da tvoj glas dopre do onog tko ga je trebao čuti”, zaključio je Karlo, dok je Vinko Ćemeraš dodao:


“Kakav god cilj imali u glazbi, mislim da je ovo prilika da vas The Voice malo jače gurne prema njemu, dozvolite mu…”.