Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Nagrada Zagrebačkog festivala

Dragi Dikliću priznanje za poseban doprinos

Autor: Ivana Kocijan

13.03.2023. 09:16
Dragi Dikliću priznanje za poseban doprinos

Foto: DARKO JELINEK

Osim što se u glazbenoj industriji ostvario u ulogama skladatelja, pjevača i saksofonista, 17 puta bio je umjetnički direktor najdugovječnijeg hrvatskog festivalaDrago Diklić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu, nagrada će mu biti uručena u srijedu, a tri dana kasnije, u subotu, 18. ožujka, održat će koncert u Tvornici kulture pod nazivom »Moj prijatelj Ivo Robić«, najavio je organizator koncerta.


Osim što se u glazbenoj industriji ostvario u ulogama skladatelja, pjevača i saksofonista, 17 puta bio je umjetnički direktor najdugovječnijeg hrvatskog festivala. Festival je obilježio ne samo u ulozi direktora već i svojim pjesmama koje su dobile status evergreena i obilježile cjelokupnu povijest hrvatske glazbe.


Na festivalu su nagrađene njegove pjesme »Još samo večeras« 1963. godine te »Igra života«, koju je 1969. godine izveo Vice Vukov. Jedan od najvažnijih predstavnika zagrebačke škole šansone svoju ljubav prema glazbi još uvijek dijeli s publikom, koja rado sluša njegov moćan glas.