Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Talentirani glazbenik

Mateo Pilat objavio spot za pjesmu "Mantra" s kojom stiže na 70. Zagrebački festival

Autor:

09.03.2023. 12:44
Mateo Pilat objavio spot za pjesmu

Foto: PR

Plijeni pozornost već na prvo slušanje!Nakon sjajnog nastupa i odličnog plasmana na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Sve”, talentirani Mateo Pilat na ovogodišnje izdanje ovog prestižnog festivala stiže s pjesmom “Mantra” koja plijeni pozornost već na prvo slušanje, a sada je stigao i spot.“Moji roditelji su od svojih ranih dana pratili četiri festivala – SanRemo i festivale u Zagrebu, Splitu i Opatiji, tako da je to u našoj kući tradicija koju sam naslijedio.

Zagrebački festival mi je, kako sam i prošle godine rekao, omiljeni, pa sam zbilja sretan što ponovno sudjelujem. Iskustvo od lani mi je prekrasno – orkestar, pozornica, organizacija, kolege ,cijelo ozračje – baš sam uživao i tim vise se radujem nastupu u ovoj godini. Nestrpljiv sam i uzbuđen kao klinac“, o ljubavi prema festivalima i nadolazećem nastupu ispričao je Mateo.


Na pjesmi “Mantra” radio je Mateov već dobro uhodani tim Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivo Popeskić:


“Mislim da smo moj autorski tim i ja uspjeli stvoriti izvrsnu pjesmu, drugačiju, svježu, originalnu, pjesmu koja zasigurno zaslužuje pozornost i u koju duboko vjerujem. Izazov mi je pjevati ju uživo, tako da zbilja jedva čekam i neizmjerno se radujem ponovno biti na pozornici Zagrebačkog festivala. Godinama je to festival nakon kojeg se pamte i traju izvrsne pjesme, nadam se da će ‘Mantra’ biti jedna od njih.”, rekao je.Spot je režirao Mateov dugogodišnji suradnik Paolo Gentilini:


“Većinu spotova za moje pjesme režirao je Paolo Gentilini i mislim da je i ovaj put napravio izvrstan video. Od početka nam je svima bilo jasno da ova pjesma zahtijeva drugačiju priču, baziranu na simbolima i emociji. Zaželjeli smo nešto gotovo hipnotično i lijepo, a Paolo je vješto spojio scene plesa, pustinje, boje i uspio dočarati tu neku magiju koju pjesma ima sama po sebi.Siguran sam da će se svidjeti svima onima koji glazbu ne svode na puki konzumerizam i zabavu, nego u njoj pronalaze puno dublje značenje. Osobno sam oduševljen ovim spotom i nadam se da će u svima koja ga budu gledali pobuditi ono najbolje u njima”.