Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Riječki rock bend

Bene rasturaju singlom "Party Boy"

Autor: L. S.

06.12.2022. 08:47
Bene rasturaju singlom

Foto: PRNakon što su se pjesmom “Ružne žene” predstavili široj javnosti, beskompromisni riječki žestoki rock bend Bene “roka dalje” te donosi svoj drugi singl i videospot “Party Boy”!Pjesma je snimljena u studiju GIS pod producentskom palicom Mateja Zeca (Let 3), glazbu i aranžman su napravili svi članovi benda, a tekst je djelo Dragana Župana, koji bez dlake na jeziku kaže:
“Razmišljajući kako i o čemu će pjesma govoriti, nekako su se u isto vrijeme poklopile razne prljave afere domaćih političara iz vladajuće garniture, kao i ovaj ružni prljavi ratni sukob u Ukrajini, zbog kojih svakodnevno pratimo samo loše vijesti, za koje smo nakon covida pomislili da smo ih se napokon riješili.


Međutim, jednostavno nam ne daju živjeti slobodno pa nam je nekako prirodno, samo po sebi došlo da popljujemo sve te smradove. Neka nam vrate naše živote. Muziku. Koncerte. Ljubav. Zabavu. Vjerujem da pjesma jasno kaže bez ikakvog ustezanja o čemu se tu radi”.


Foto: PR


Za singl “Party Boy” je na koncertu pred prepunim legendarnim klubom Palach snimljen i videospot, na kojem su uz članove benda i prateće vokale (Silvija Zoretić i Barbara Kežić) radili i Ivan Banović-Irac (montaža i snimanje), Dominik Dudić (snimanje), Party BoyIgor Petrc te brojna vjerna publika Bena sa koncerta u Palachu.


Iako su Bene nov bend, osnovan početkom ove godine, njegovi članovi imaju godine iskustva i itekako su poznati domaćoj rock i alternativnoj sceni. Sarma je bio vokal u The Stuff (danas One Possible Option), Dragan Župan svirao je u sastavima Siktersi, GO MEN i PSI, a Roki u Callahan bendu. Bager je svirao u Žulju i Punjenoj Papigi, a Bojana u Sjekirama.


Vrlo respektabilna ekipa, koja domaćem rocku definitivno donosi novu energiju! Bene singlovima i spotovima “Ružne žene” i “Party Boy” najavljuju debitantski EP koji će objaviti iduće godine, kako stoji u priopćenju Spone Digital.


Bene su Dragan Parmać (Sarma) kao vokal,  Loren Župan (Bager) i Aleksandar Ivaštanin (Sandro) na gitarama, Dragan Župan na bas gitari, Roland Štrek (Roki) na bubnjevima i Bojana Perhat na klavijaturama.