Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Novi video

Nesvakidašnje uloge Nene Belana u spotu za aktualni singl “Žuti singl”

Autor: Portal Novilist.hr

29.05.2023. 11:11
Nesvakidašnje uloge Nene Belana u spotu za aktualni singl “Žuti singl”

Foto: PR

“Ovu pjesmu sam napravio da upravo s njom otvorim veliki slavljenički koncert u zagrebačkoj Areni, povodom 40 godina karijere”Aktualni singl Nene Belana i njegovih Fiumensa, pjesma “Žuti semafor”, koja je dio radijske liste HR Top 40 te je predstavljena na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, dobila je i svoj prateći videospot.“Ispričavam se publici što sa spotom kasnimo dva mjeseca, no nadam se da će im bez obzira na to biti interesantno pogledati video”, istaknuo je nagrađivani autor i glazbenik, koji će uskoro obilježiti i 40 godina karijere. U spotu koji redateljski potpisuje Dinko Čvorić Doringo, Neno Belan se našao u nesvakidašnjim ulogama karatiste i vrtlara, preko kojih se na simboličkoj razini bori sa svojim uspomenama, a uz njega se u glavnoj ulozi pojavljuje i Lara Brkić, prepoznata pole dance i aerial silks instruktorica.


Pjesma “Žuti semafor” rađena je u manirima retro power-pop zvuka 80-ih, u suradnji s tekstopiscem Nikšom Sviličićem i u suštini nosi osjećaj sjete, ali istovremeno i snage i energije.


”Volim taj retro zvuk u svim oblicima, pa sam se tako još davnih 80-ih bavio zvukom 60-tih, i imao velikog uspjeha u tome, a evo sad 2020-ih se bavim zvukom 80-tih, i pokušat ću ga približiti mlađoj generaciji. Ja ga donosim na neki novi, moderan način”, kazao je, stoji u priopćenju agencije by the way.


Također, Neno Belan je otkrio i da je pjesmu napravio kako bi upravo s njom otvorio slavljenički koncert u zagrebačkoj Areni, koji će se održati 8. ožujka 2025. godine povodom proslave 40 godina njegove bogate i uspješne profesionalne karijere. “Imam negdje oko 250 pjesama, aIza mene je uskoro 40 godina profesionalne karijere i još sigurno deset amaterske. Napravit ćemo presjek svega, a bit će i gostiju”, otkrio je.