Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Hvalevrijedan projekt

Izdan EP »The Songwriting Week! 2022.«: 5 izvođačica i 5 pjesama

Autor: Ivana Kocijan

29.05.2023. 10:00
Izdan EP »The Songwriting Week! 2022.«: 5 izvođačica i 5 pjesama

Foto: Promo

Projekt je nastao s ciljem da se mladim autorima glazbe omogući upoznavanje s cijelim procesom nastajanja glazbeEP »The Songwriting Week! 2022.« službeno je izdanje nastalo u sklopu istoimenog hvalevrijednog projekta pokrenutog s ciljem da daje vjetar u leđa kreativnim mladim glazbenicama i autoricama. Svih pet pjesama s kompilacije i njihove autorice i izvođačice – »Umjesto mene« (Patricija Špoljarić), »Okej Okej« (Patricia Gašparini), »Sve« (Sara Kajari), »Pitam se« (AJNA) i »Vozimo« (Gabriela ft. Remi) predstavljene su proteklog tjedna na promociji u Zagrebu, a paralelno su plasirane u domaći eter i na glazbene platforme.


Projekt The Songwriting Week!, u organizaciji United POP akademije i CRE.MA agencije uz partnere Universal Music i HDS ZAMP, nastao je s ciljem da se mladim autorima glazbe omogući upoznavanje s cijelim procesom nastajanja glazbe: od pisanja tekstova, do studijskog snimanja i produkcije do plasiranja izdanja.


EP »The Songwriting Week! 2022.« predstavlja pet mladih autorica i njihovih pet autorskih pjesama koje su u tjedan dana kreirale uz mentore Mirelu Priselac Remi i Ivana Dečaka.
Za veliki doprinos finalnim snimkama kao i prenošenje iskustva polaznicama zaslužni su producenti Beni Ducent (Marin Gospić), Dallerium (Dino Travaš), Luka Tralić Shot i Tom Šlogar, dok su u važne teme polaznike uveli gosti predavači Milan Majerović Stilinović (ZAMP), Luka Kerečin (United POP), Gloria Mage Gospić (United POP) i Vlatka Burić.