Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Inicijativa s juga

U Zadru osnovana Hrvatska udruga glazbenih organizatora

Autor: Portal ZL

12.04.2023. 10:29
U Zadru osnovana Hrvatska udruga glazbenih organizatora

Foto: HUGO



U Zadru je 20. ožujka 2023. godine održana osnivačka skupština Hrvatske udruge glazbenih organizatoraPrva je to strukovna udruga koja okuplja glazbene organizatore na razini cijele Hrvatske.


Impuls za rad ove strukovne udruge došao je iz Dalmacije i zato je sjedište u Zadru, no sama osnivačka skupština uključuje pojedince iz raznih dijelova Hrvatske koji iza sebe imaju značajno iskustvo i koji svojim djelovanjem mogu okupiti organizacije, institucije i pojedince iz svih dijelova zemlje i to s područja klasične glazbe, jazza, etno glazbe i world music glazbe.


To su Branko Sterpin iz Pule, Ivana Kocelj iz Zagreba, Ivan Kristijan Majić iz Osijeka, Marin Kaporelo iz Dubrovnika i Dina Bušić iz Zadra.




Glavni ciljevi udruge su rad na razvoju i poboljšanju koncertnog života i glazbene organizacije u svim dijelovima zemlje, skrb o ravnomjernom razvoju glazbenog života te umrežavanje organizatora u Republici Hrvatskoj, briga o razvoju, osobito mlade publike, osiguravanje pristupačnosti i dostupnosti glazbenih događanja za sve skupine građana, zastupanje interesa glazbenih organizatora, širenje i unapređenje djelatnosti glazbenih organizatora, umrežavanje, edukacija i usavršavanje te zaštita prava glazbenih organizatora kao radnika.


Članovi osnivačke skupštine odlučili su da glavni tajnik Hrvatske udruge glazbenih organizatora bude Marin Kaporelo, a predsjednica, Dina Bušić. Članovi Upravnog odbora su Branko Sterpin, Ivana Kocelj i Ivan Kristijan Majić.