Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

STUDENI U ŠIBENIKU

U Šibenik konačno stiže veliki beogradski bend, a već idući tjedan još niz zanimljivih gostovanja

Autor: Portal ZL

01.11.2023. 16:56
U Šibenik konačno stiže veliki beogradski bend, a već idući tjedan još niz zanimljivih gostovanja

Foto: KKN/FacebookPočetak mjeseca savršeno je vrijeme za najavu novih koncerata iz programa „Nevidljiva scena“ i „10 za 10“ kluba Azimut u Šibeniku. Prvi koncert na rasporedu je već u subotu, 4. studenog kada Šibeniku u goste stiže bend koji postoji već tri desetljeća, koji bi, da su prilike bile nešto drugačije, bio jedan od najvećih u regiji. Kanda, Kodža i Nebojša stižu u subotu u Azimut kada će imati koncertnu promociju svog posljednjeg, ali ne i zadnjeg studijskog albuma „Beton“. Ulaznice su u prodaji.


JEDAN OD NAJVEĆIH


Koncert Kande, Kodže i Nebojše trebao se održati u travnju ove godine, no naposljetku je prebačen prvi vikend u studenom kada će u Azimutu nastupiti u okviru koncertnog programa „10 za 10“ kojim Azimut obilježava deset godina postojanja, stvaranja i inspiriranja. KKN je kvintet koji čine vokalist Oliver Nektarijević, gitaristi Janko Mostarlić i Nenad Pejović, basist Boško Stanojević te bubnjar Vladan Rajović.


Kao jedan od kluba koji daju prostora bendovima iz cijele regije i tako jačaju regionalnu glazbenu scenu, Azimut će ove subote od 21.30 sati ugostiti bend za koji će Hrvoje Jelković, prvi čovjek kluba, kazati da je riječ o bendu „koji neopisivo voli i cijeni te ih smatra jednim od najvećih bendova zadnjih 20 godina na beogradskoj sceni, dodajući da bend karakteriziraju poseban vokal, pravi rock’n’roll zvuk, odlični tekstovi i energija na pozornici“. Kanda, Kodža i Nebojša vas čekaju, a ulaznice možete nabaviti iz udobnosti svog kauča preko Entrio.hr ili šetnjom do Azimuta pa na šanku ili na ulazu u noći koncerta.
O „Betonu“ svoje je već rekla publika, ali i kritika. Pa tako Vedran Harča za Ravno do dna piše da je album „baš poput svojih prethodnika, snimljen na ‘jen- dva-tri’ bez ikakvih studijskih čarobiranja i uljepšavanja, što ga čini upravo savršenim za nadolazeće koncertne izvedbe. Posebno jer na njemu ima dosta pjesama koje na set-listama itekako zaslužuju i naći i zadržati svoje mjesto.“ Tko ne vjeruje, neka dođe u subotu 4. studenog u Azimut od 21.30 sati i uvjeri se na vlastite uši.


JAČA NEVIDLJIVA SCENA


Za glazbenu podlogu ovog petka 3. studenog u Azimutu brine resident DJ Stipe Jazzy Širinić i njegova slušaonica „Mezzoforte“, u subotu, dakle, Kanda, Kodža i Nebojša da bi u tjednu iza glazbeni program bio šarolik. U četvrtak 9. studenog od 21.30 sati slijedi audio – vizualni koncert benda Roj Osa koji će u 2 Azimutu imati promociju svog albuma prvijenca „Azbestni krovovi“. u petak 10. studenog slijedi promocija albuma „Zvučni zid“ uz gostovanje autora Vedrana Peternela, a u subotu uživo u Azimutu slušamo Nino Romić u sklopu „Nevidljive scene“. Nina će u Šibeniku održati promociju svog hvaljenog novog albuma „Jezero“. Ulaznice su u prodaji preko Entrio.hr.


Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.