Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

15 godina HAVC-a

U Kino Zoni ''Nun of Your Business'' sa Zadrankom Maruškom Aras u glavnoj ulozi

Autor: Portal ZL

23.05.2023. 10:43
U Kino Zoni ''Nun of Your Business'' sa Zadrankom Maruškom Aras u glavnoj ulozi


Nakon gotovo tri godine od hrvatske kino premijere u našoj i vašoj “Kino Zoni” na repertoar se, u sklopu proslave 15 godina HAVC-a, vraća izuzetni dokumentarno-igrani prvijenac Ivane Marinić Kragić s dragom nam sugrađankom Maruškom Aras u glavnoj ulozi!


Dvije časne sestre upoznale su se u samostanu i zaljubile. Prostori koje su nekoć smatrale utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja neočekivano su zemaljski. Razočarane Crkvom i zlostavljanjem u njoj donose najtežu odluku – napustiti samostan!ž


Gamer Girl


Nakon kratkometražne adaptacije stripa ”Odlazak” svjetski poznatog hrvatskog autora Igora Kordeja, redateljica Ivana Marinić Kragić debitira u dugometražnoj formi s dokumentarno-igranim filmom ”Nun of Your Business” koji kazuje istinitu priču o dvije časne sestre koje se zaljube tijekom zajedničkog boravka u samostanu. Film je svoju festivalsku premijeru imao na ‘ZagrebDoxu’ gdje je uz hvalospjeve kritike u konačnici dobio i vrijednu nagradu publike!




Kao uvertira u cjelovečernji dugometražni film “Nun of Your Business” prikazat će se kratki animirani film “Gamer Girl” autorice Irene Jukić Pranjić! Radnja filma smještena je u kompjutorsku igru gdje se, u programiranom svijetu ograničenih mogućnosti, glavna junakinja Lili pokušava izboriti za ljubav svog života.



”Nun of Your Business” je na rasporedu u srijedu 24. svibnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom u periodu od 09 do 13h sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.